Treska na pivě
.jpg)
Potřebujete: tresčí filety - asi 1 kg, 1-2 pórky, 1-2 šalotky, 150 ml světlého piva, smetanu na vaření, sůl, pepř, olej na smažení
Postup: Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Šalotku oloupeme a nakrájíme. Na pánvičce rozehřejeme olej a pórek se šalotkou na něm orestujeme. Pak zalijeme trochou vody, osolíme a necháme dusit. Když je pórek měkký, přilijeme pivo a všechno podusíme. Nakonec přimícháme asi 2 lžíce smetany na vaření a prohřejeme.
Tresčí filety omyjeme, osušíme a zlehka osolíme a opepříme. Na jiné pánvičce opečeme z obou stran. Pak každou porci dáme na talíř a zčásti překryjeme pórkovým "zelím".
* možné podávat s novými bramborami nebo čerstvými těstovinami (prodávají se ve vakuovaném balení)
6.8.2008 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5