Losos s beurre pink
.jpg)
Suroviny: sklenka vína, 1/3 sklenky vinného octa (nebo citronové šťávy), najemno nasekaná 1/2 šalotky (= 1/4 červené cibule), najemno nasekaná petrželka, pepř, sůl, máslo (cca 80 g), trocha oleje, lososí filet s kůží
Postup:
Filet bez šupin očistíme, osušíme a rozdělíme na porce. Do kůže uděláme zářezy asi 1 cm od sebe, cca do 1/3 hloubky. Rybu z obou stran a v zářezech pořádně osolíme a opepříme. Do kastrůlku dáme víno, ocet, cibulku a čerstvě nadrcený pepř. Vaříme, dokud na dně nezůstanou cca dvě lžíce sirupovité červené tekutiny. Do této redukce pak mimo oheň vmícháme máslo po drobných kostičkách. Teplota omáčky by měl být maximálně 58°C. Dochutíme solí a petrželkou. Na pánvi rozehřejeme trošku oleje a naložíme do ní rybu kůží dolů. Osmažíme z obou stran. Lososa servírujeme křupavou kůrčičkou nahoru. Okolo zaléváme omáčkou.
Recept převzat z www.cuketka.cz
16.9.2008 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5