Marinovaný tuňák
Potřebujete: filety z tuňáka, olivový olej, citronovou šťávu, sůl, pepř, kajenský pepř, hladkolistou petržel
Postup: Filety by měly být vyšší (asi 3-4 cm). Marinády je potřeba tolik, aby se v ní filety "koupaly" alespoň do 2/3 své výšky. Smícháme olivový olej, citronovou šťávu, sůl, pepř, na špičku nože kajenského pepře a petržel nakrájenou na velmi drobno. Tuňákové filety do této marinády ponoříme z každé strany na 15 minut, aby celý povrch masa přijal chuť marinády. Rozpálíme gril, filety vyndáme z marinády a necháme okapat. Grilujeme z každé strany asi 10 minut.
Podáváme s hlávkovým salátem ochuceným vinaigrette (nebo pestem) nebo s bramborovou kaší.
23.10.2008 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Marinovaný tuňák
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.babkatapka: Ta marináda vypadá tak úžasně, že by se dala použít na kteroukoli rybu.
tuňák je vynikající, ale dneska je cena astronomická
Já pamatuju že dřív býval v každé rybárně uzený tuňák za pár korun a když se naložil do oleje, to byla pochoutka.Takže se dneska spokojím s konzervou, ale ne drcený, jen kousky v oleji
pavli...to je normální, ale úplně normální petrželová nať !!!!
pavlina: myslím, že i petržel kudrnka tuňáka neurazí
hladkolistá petržel - to je proboha, co? a hlavne, kde k tomu prijdu ?