Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Pstruh od Aničky

Pstruh od Aničky

Potřebujete: 4 menší pstruhy, 1 citron, 2 stroužky česneku, 4 lístky šalvěje, 8 dlouhých plátků anglické slaniny, 3 lžíce másla,1 cibuli, 250 g žampionů, větvičku rozmarýnu a petrželovou nať

Postup: Umyté a osušené pstruhy potřeme z obou stran i zevnitř solí, citronovou šťávou a rozetřeným česnekem. Na bocích ryb vytvoříme zářezy, které prosolíme a vetřeme do nich rozsekanou petrželku. Poté je dáme odležet do lednice. Žampiony pokrájíme a na polovině másla je podusíme na pánvičce, pak je posolíme a necháme vychladnout. Pstruhy naplníme žampiony a pevně obtočíme plátky slaniny. Na pekáč vymazaný máslem dáme pstruhy, posypeme rozmarýnem a šalvějí a dáme do trouby. Pečeme asi 35 minut při 200 °C. Ke konci pečení přidáme pokrájenou cibulku a ještě chvíli dopékáme. Podáváme s bramborem.

"Ryba ve voňavém oblečku je pro mě symbolem opravdové nedělní lahůdky," píše čtenářka Anička. "Je výborná a na talíři vypadá neodolatelně. Je to gurmánská sázka na jistotu."

Děkujeme za recept.

Lenka Moučková


27.10.2008   Rubrika:   |   Komentářů 1   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Pstruh od Aničky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
máša h.
máša h. - 27.10.2008 12:28

smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 79367.
    Archiv anket.