Pstruh od Aničky
Potřebujete: 4 menší pstruhy, 1 citron, 2 stroužky česneku, 4 lístky šalvěje, 8 dlouhých plátků anglické slaniny, 3 lžíce másla,1 cibuli, 250 g žampionů, větvičku rozmarýnu a petrželovou nať
Postup: Umyté a osušené pstruhy potřeme z obou stran i zevnitř solí, citronovou šťávou a rozetřeným česnekem. Na bocích ryb vytvoříme zářezy, které prosolíme a vetřeme do nich rozsekanou petrželku. Poté je dáme odležet do lednice. Žampiony pokrájíme a na polovině másla je podusíme na pánvičce, pak je posolíme a necháme vychladnout. Pstruhy naplníme žampiony a pevně obtočíme plátky slaniny. Na pekáč vymazaný máslem dáme pstruhy, posypeme rozmarýnem a šalvějí a dáme do trouby. Pečeme asi 35 minut při 200 °C. Ke konci pečení přidáme pokrájenou cibulku a ještě chvíli dopékáme. Podáváme s bramborem.
"Ryba ve voňavém oblečku je pro mě symbolem opravdové nedělní lahůdky," píše čtenářka Anička. "Je výborná a na talíři vypadá neodolatelně. Je to gurmánská sázka na jistotu."
Děkujeme za recept.
27.10.2008 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5