Pangasius po mlynářsku
Potřebujete: naporcovaného pangasia (filety), hladkou mouku, mletou papriku, sůl, pepř, kmín, bylinky (provensálské či jiné), případně sušený česnek, máslo na smažení
Postup: Porce ryby nechte rozmrazit, důkladně operte pod tekoucí vodou a osušte. Smíchejte hladkou mouku, papriku, sůl, pepř a kmín, přidejte bylinky. Směs důkladně promichejte a osušenou rybu v ní z obou stran obalte. Vložte na rozehřáté máslo a dozlatova opečte z obou stran. Příloha brambory, hranolky.
Čtenářka Blanka z Brna radí: "Ryba je tzv. lakovaná, proto by se namrzlá vrstva měla před úpravou odstranit." Děkujeme za recept.
19.1.2009 Rubrika: | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pangasius po mlynářsku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.znám výborné
Pangasius je výborný, hlavně bez kostí. Občas ho na závěr zaleju smetanou s vajíčkem a posypu sýrem.
orinka: to vím, jak je v akci tak kupuju i 10 balíčků, podle místa v mrazáku.....i tak dík za radu
V sobotu jsme ho dělala jen na rychlo, čekala jsem, až ho manžel přiveze z Makra a jen jsem ho posolila, opepříla, trošku posypala bylinkami a navrch dala anglickou slaninu a byl mňam. Tahle ryba nemá chybu, dá se jíst snad v jakékoliv kombinaci.
sharon: musíš koukat, kde ho mají v akci. Někdy bývá i za 80 korun/kg.
Pangasius je tak vynikající, že stačí jen se solí, případně s citronovou šťávou Někdy ho dělám "z jednoho pekáče" se zapečenýma bramborama, cibulí a tak...
Pangacia mám moc ráda, letos jsem ho dělala i na štědrovečerní večeři (přítel nejí kapra), klasicky jsem ho nasolila, zakapala citronem a obalila v trojobalu a byl Většinou ho peču s kořením na ryby, tenhle recept určitě zkusím
Pangase miluju....s kořením na "ryby"...dá se koupit v pytlíku, někdy přidám i cibuli....jen by moh stát polovinu
Je to mňamka...přidávám na jeden filet - jedno- najemno nasekané rajče, 2 pol. lžíce kečupu, česnek a zelenou nať-co zahrada dá... + lžíce smetany...moc dobré!!