Treska s cuketou a okurkovým salátem
Potřebujete: 2 tresčí filety, 40 dkg cukety, menší salátovou okurku, nízkotučnou zakysanou smetanu nebo nízkotučný tvaroh, kopr, kadeřavou petrželku, citron, sůl, pepř
Postup: Nejprve připravte okurkový salát (tzatziki) smícháním smetany (tvarohu) s nasekaným koprem, solí a pepřem. U cukety odstraňte špičku a tuhý konec, po stranách seřízněte a pak nejlépe širokou škrabkou na sýr "krájejte" tenké plátky. Proužky pak vložte na pánvičku, mírně podlijte, osolte a duste, až cuketa trochu změkne. Tresčí filety dejte na pařák a vařte asi 15 minut. Tzatziki rozdělte do misek a filety vložte na talíř a obložte cuketovými proužky.
Je možno podávat jak bez přílohy, tak s brambory nebo bramborovou kaší.
23.1.2009 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Treska s cuketou a okurkovým salátem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.A kde je česnek do tzatziki?