Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Rybí filety v limetkové marinádě

Rybí filety v limetkové marinádě

Potřebujete: rybí filety pro 4 osoby, 2 limetky, snítku tymiánu, bílé víno, zázvor, pálivou papriku, olivový olej

Postup: Smícháme šťávu ze dvou limetek, bílé víno, dvě lžíce olivového oleje, lžičku jemně strouhaného zázvoru, lístky tymiánu, špetku pálivé papriky, a připravíme tak marinádu. Omyté a osušené filety namočíme do marinády a necháme v chladu asi 2 hodiny. Plech či prostornou zapékací misku vymažeme olivovým olejem, poklademe rybími filety a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Při pečení můžeme rybu potřít marinádou. Pečeme asi 15 minut, respektive až jsou filety propečené. Podáváme s bramborem či šťouchanými brambory.  

Lenka Moučková


3.3.2009   Rubrika:   |   Komentářů 1   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Rybí filety v limetkové marinádě

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Ota
Ota - 3.3.2009 10:19

dost dobrý ,,,,,,,

možná i jako variantu do misky hodit slabou vrstvu zeleniny ( brokolice) a nechat marinovat a upect i s tím ?

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 78577.
    Archiv anket.