Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kapří tokáň

Kapří tokáň

Potřebujete: pro 2 osoby: 300 g vykostěného kapřího masa, sůl, 40 g hladké mouky smíchané s 20 g sladké pálivé papriky, sádlo na pečení a 1/8 l červeného přírodního vína na podlití 

Postup: Kapří maso nakrájíme asi na 1,5 cm silné a přibližně 5 cm dlouhé proužky, osolíme je, slabě poprášíme moukou smíchanou s paprikou a  v pánvi na rozehřátém sádle po všech stranách opečeme. Před dopečením polijeme tokáň červeným vínem a krátce povaříme. Podáváme s chlebem neob opečeným bramborem.

Recept pochází z knihy Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni od Viléma Vrabce, Jihočeské nakladatelství, České Budějovice 1979

Lenka Moučková


11.3.2009   Rubrika:   |   Komentářů 1   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kapří tokáň

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Ota
Ota - 11.3.2009 10:48

základní problém je už v úvodu
......300 g vykostěného kapřího masa...

zatím neznám žádný způsob jak vykostit kapra za syrova aniž z toho udělám naprostou fašírku......

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 78567.
    Archiv anket.