Pstruh s hroznovým vínem
Potřebujete: 4 pstruhy, 50 g cibule, 50 g másla, 0,4 l suchého vína, 100 g zeleného hroznového vína, 0,15 l smetany, sůl, pepř, 10 g pažitky, 30 g světlé jíšky, šťávu z půlky citronu
Postup: Hrozny spaříme a oloupeme. Nakrájenou cibuli necháme na másle zesklovatět. Pstruhy vně i uvnitř okořeníme, hřbetní kostku u hlavy a ocasu nařízneme, aby se ryby při tepelné úpravě nekroutily. Upravené pstruhy vložíme na cibuli, zalijeme bílým vínem a 7-8 minut mírně dusíme. Ryby pak vyjmeme, stáhneme a uchováme v teple. Šťávu, v níž se ryby dusily, vaříme, zahustíme jíškou, přidáme smetanu a ještě chvíli povaříme. Ochutíme citronovou šťávou a kořením. Teplé pstruhy přelijeme omáčkou, ozdobíme nakrájenou pažitkou a teplými hrozny. Podáváme s rohlíčky z lístkového těsta.
Recept pochází z knihy Švýcarská kuchyně od Drahomíry Peukertové, Merkur Praha 1991.
27.4.2009 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pstruh s hroznovým vínem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Juana: tak jsme si takhle alespoň připomněli
Paní Peukertová měla dobré recepty a byla to výborná kuchařka, už je ale pár let po smrti. Tchýně totiž léta v tom nakladatelství pracovala, takže spoustu těchto starých autorů kuchařek znávala osobně.