Avokádo s krevetami
Potřebujete: 2-3 avokáda, balení předvařených a vyloupaných krevet, kapary, majonézu, sůl, pepř, hlávkový či ledový salát, citron
Postup: Avokáda oloupeme, rozkrojíme na poloviny. Vyjmeme pecku a dužinu pokapeme citronem (aby nezhnědla). Listy salátu natrháme na menší kousky. Dužinu avokád pokrájíme na drobné kostky, smícháme s přiměřeným množstvím krevet (dle našich preferencí), kapary (tak 1-2 lžičkami maximálně) a majonézou. Majonézy má být jen tolik, aby obalila suroviny (salát se nemá v majonéze "koupat"). Opepříme. Lehce promícháme. Slanost upravíme v závislosti na kaparech. Na talíře dáme doprostřed avokádový salát, okolo listy hlávkového salátu. Můžeme dozdobit nepravým kaviárem. Podáváme s vekou nebo bagetou.
16.6.2009 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5