Ryba s rajčatovou omáčkou
.jpg)
Potřebujete: pro čtyři osoby 4 rybí filety (pangasius, tuňák,...), 2 středně velká rajčata, 1 středně velkou cibuli, 1 bílou papriku (světle zelenou), 120g rajský protlak, olej, kapku smetany pro zjemnění, sůl a pepř
Postup: Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na oleji ji zpěňte, přidejte na kostičky nakrájenou papriku (paprika nemá dominovat, jen být chuťovým a optickým doladěním), až trochu změkne, tak rajčata nakrájená nadrobno. Po chvíli přidejte rajský protlak a omáčku nechte provařit, osolte a opepřte, ke konci přidejte podle chuti trochu smetany na zjemnění. Mezitím na pánvičce s nepřilnavým povrchem opečte rybu (můžete rovněž na pekáčku pod grilem). Na talíř vložte rybí filet a přelijte rajčatovou omáčkou. Podávejte s vařeným bramborem či rýží.
30.6.2009 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Ryba s rajčatovou omáčkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
dělám to samé a je to výborné i bez přílohy
.gif)
nemusí to být špatný, rybičky v zelenině a protlaku z konzervy jsou taky mňam...
.jpg)
Skoro stejnou omácku (pridávám cesnek) delám na kotlety a má úspech.
sevenofnine: neco podobného jsem jedla na Tenerife a ac nezvyklá kombinace bylo to dobré

no já nevím, ryba s lečem by u nás neprošla.