Rajčata plněná tuňákovou nádivkou

Potřebujte: pro čtyři strávníky: 4 zralá pevná rajčata, 1 větší konzervu tuňáka bez oleje (asi 160-200 g rybího masa), mírně okoralý toastový chléb, 1 vejce, koření na ryby, petrželku, smetanu na vaření nebo zakysanou smetanu, sůl, pepř
Postup: Předehřejeme troubu na 180 °C. Rajčatům skrojíme čepičky. Vydlabeme dužinu a spolu s rybím masem, rozdrobeným toastovým chlebem, nasekanou petrželkou (či pažitkou), celým vajíčkem, 3 lžícemi zakysané smetany, rybím kořením, solí a pepřem dáme do mísy, ve které vše dobře promícháme. Rajčata plníme, vložíme do pekáčku a na nádivku vložíme ještě kousíček másla (nemusí být). Zapékáme asi 30 minut. Můžeme podávat s rýží, brambory či bramborovou kaší.
3.8.2009 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5