Pangasius po provensálsku
Potřebujete: filety z pangasia, rajčata, bílou papriku, česnek, bazalku, olivový olej, bílé víno, bylinky bouquet garni, sůl a pepř
Postup: Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na malé kousky. Bílou papriku zbavíme žebroví a semeníku, nakrájíme na kousky. Česnek nakrájíme na plátky. Na pánev vlijeme olivový olej, po chvíli přidáme cibuli, česnek, papriku a zastříkneme bílým vínem. Chvíli dusíme a pak přidáme rajčata, dochutíme bylinkami, solí a pepřem. Na to vložíme rybí filety, přikryjeme pokličkou a dusíme. Podáváme s rýží, širokými nudlemi nebo vařeným bramborem.
30.11.2010 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 38 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Pangasius po provensálsku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Pangas je jediná ryba, kterou jím
sharon: neni nad VEPR. RIZEK , CO ????
TULI: my taky rádi chodívali do čínské restaurace...a pak dávali v TV ukázky ze zákulisí těchto restaurací a od té doby jsem tam nebyla...
TULI: a co má být Tulíku, prasátko po sobě spapá i hovínko a válí se v nich jak to prase a jak nám vepřové šmakuje......
PANGASE jsem jednu dobu kupovala - je to velice LEVNA ZMRAZENA RYBA - ktera se dovazi z THAJSKA ... pak jsem v telce videla - kde to lovi a kde to zije ... a od te doby - NE !!!
to radej uz toho kapra - .......
tohle jsem vyguuglila - kde zije PANGAS .... a neco jeste horsiho davali v TELCE ....
Taky jím to, co supermarket dá. Zatím jsem zdravá, zdravější než většina spoluobčanů. Musím přiznat, že pangas mě nenadchnul. Asi jsem měla smůlu, ale pokaždé měl jakousi nerybí pachuť. Ne snad, že bych ryby extra milovala, ale treska a mořská štika mi nikdy nevadily. Kromě toho jsou pangasové hrozně vodnatí. Fakt se musejí rozmrazit a pořádně odsát voda, jinak je to "blátíčko". Někde jsem viděla reportáž, že i podle normy se k nim může přidávat při mražení docela hodně vody. Rodině ale pangas chutná, tak jim ho občas dělám.
manka: ty se máš, já jím to co koupím v supermarketu......no, zatím žiju....
sharon: vejce jím z Česka, jablka z Česka, česnek z Česka, vepřový doufám taky, je fakt, že si hodně vybírám co kupuju
neberou, že? my už máme ryby v sádce
manka: říkáš, máme svýho dost......já manžela honím na ryby , pro vánočního kapra ...a a ani ťuk...neberou potfory....
manka: no právě proto, že nám to třeba chutná......taky jime vejce z Polska, jablka ze španělska, česnek z číny, a myslíš že vepřový a hovězí se nedováží ,......
sharon: a to je právě ono, nevím, proč bychom měli jíst něco co je odkudsi z tramtárie, když máme tady svýho dost
Ota: to nekupuju
Patří do čeledi Pangasiidae. Podle svého vzhledu a také způsobu plavání jsou nazýváni "žraločí sumci". Jsou příbuzní čeledi Schilbeidae. Pangasiidae obývají vody Thajska a Indočíny. V přírodě žijí obvykle ve velkých řekách, jsou draví, ale větší jedinci bývají často rostlinožraví. Vyskytují se ve vodě sladké i mírně brakické. Ve své domovině jsou významnou a vyhledávanou tržní rybou.
Ota: ryba je to určitě, co jinýho by to bylo ? slon ?......
po tom poprasku tady minuly tyden sem cekala vykriky, ze proc jist pangasia, kdyz mame spoustu domacih ryb.....
manka: podle mě je to víc ryba než většina rybích prstů nebo krabích tyčinek . ale není to žádný zázrak.
manka: chápu, proti gustu......
Ota: jo , jo , i u nás tak jednou za měsíc, jako rychlovka.........o tom vyždímání jsem četla, zas tak chytrá nejsem....
máša h.: fakt, raději kapra nebo daňka
sharon: podle mě to prostě není ryba