Losos na víně
Potřebujete: 4 plátky lososa, 100 g másla, 1 lžíci sardelové pasty, špetku mletéhho pepře, sůl, 1 citrón, 2 cibule, 1 a 1/2 lžíce hladké mouky, 1 lžíci sekané petrželky, 100 ml bílého vína
Postup: Omytého a osušeného lososa osolte, opepřete, pokapejte citrónem a nechte asi 1 hodinu odležet. Pak ho obalte v hladké mouce a opečte z obou stran na rozehřátém másle. Až plátky hezky zrůžoví, vyjměte je a do zbylého másla vložte nakrájenou cibuli, osmahněte a přidejte sardelovou pastu, zalijte vínem a chvíli poduste. Nakonec podle chuti osolte, vložte lososa a prohřejte. Podávejte s brambory a ozdobte nasekanou zelenou petrželkou.
3.5.2011 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Losos na víně
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.miluji lososa na másle a čerstvém kopru
tak to by nemuselo být marnélosos a jeho omega3 mastné kyseliny působí blahodárně na naše srdce