Rybí filety a la puttanesca
.jpg)
Potřebujete: 4 rybí filety, 20 černých oliv, 2 lžičky kaparů, 1 malou feferonku, 6 jarních cibulek, 4 velká rajčata, 2 stroužky česneku, 1 svazek bazalky, 6 lžic olivového oleje, sůl, pepř, tymián
Postup: Troubu předehřejeme na 200°C. Olivy bez pecek nakrájíme na kousky, feferonku zbavíme semínek a nasekáme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibulku nakrájíme najemno a česnek jen rozpůlíme. Bazalku natrháme na drobné kousky. Rybí filety lehce osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče s poklicí. Na každý filet dáme snítku tymiánu, olivy, kapary, cibulku a feferonku. Po stranách obložíme česnekem. Celé posypeme bazalkou a poklademe plátky rajčat. Zakapeme olejem, ještě jednou osolíme a opepříme a posypeme zbytkem bazalky. Přikryjeme a pečeme cca 30 minut. Poté odstraníme česnek a podáváme. Jako příloha se překvapivě velmi hodí rýže.
15.8.2011 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Rybí filety a la puttanesca
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.To musí být dobrotka! Ale baději bych si k tomu asi dala brambory, i když rýži mám moc ráda.