Kapr na zelenině
Potřebujete: 4 - 5 porcí kapra, 200 g kořenové zeleniny,50 g cibule,100 g másla, sůl, špetku pepře, špetku nového koření, 1/2 bobkového listu, 1 citrón, trošku bílého vína, 20 g mouky
Postup: Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme, osmahneme na polovině másla a podlijeme vínem. Vložíme do ní lehce osolené porce kapra, zakapeme citrónem a dusíme až je ryba měkká. Pak ji vyjmeme, vývar vydusíme až na tuk, přidáme zbytek čerstvého másla prohnětený s moukou a spolu se zeleninou dusíme až zhoustne. Omáčkou přelijeme porce kapra a podáváme s vařenými nebo pečenými brambory.
6.10.2011 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kapr na zelenině
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Stanik: marná sláva, rybu z našich vod....asi jsem neměla štěstí na dobré zpracování polotovarů, už jsem se na to kolikrát dívala, jak se vykosťuje i filetuje, ale nemám odvahu. Kapra a karase, co jsme minulý týden dostali, jsem věnovala mamě, ta si s tím ráda pohraje a má na kolikrát dobré jídlo.
Mužu ryby aj,na ruzné zpusoby,sem s nim
taky mám doma rybáře, ale kapr je nejlepší smažený s brsalátem. já mám teda ráda staženýho a pěkně vyfiletovanýho. jo a dárky k tomu
orinka: kamarad mi kdysi nosil kapriky, co sam ulovil.. uz bez kuze a vykoštěný.. to pak bylo neco.
Taky umel bajedny rybi salat ... mnam
Jé kapr , tu zeleninu vám nechám, ale kapra bych si dala, zdrave smazenyho
ale jo, já vím, že je dobrý, ale ty kosti...
u nás hlavně smažený, mám jich 5 v mrazáku.....