Salát z rybího filé
Potřebujete: 500 g rybího filé, sůl, 1 citrón, 50 g oleje, 150 g kořenové zeleniny, 50 g cibule, 50 g zelené papriky, 150 g majonézy, špetku pepře, špetku cukru
Postup: Filé nakrájejte na menší porce, osolte, zakapte citrónem a nechte chvíli odležet. Pak je po obou stranách opečte na oleji a poté maso rozeberte na malé kousky. Přidejte k němu uvařenou, na kostičky nakrájenou mrkev a petržel a kousek syrového, jemně umletého celeru. Vše spojte, vmíchejte majonézu, opepřete, podle chuti přidejte cukr a nakonec na nudličky nakrájenou zelenou papriku.
13.10.2011 Rubrika: Saláty | Komentářů 21 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Salát z rybího filé
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.orinka: 9.34
Kadla: musim rict, ze Penny me v posledni dobe mile prekvapil, chodim tam pro biořadu mléčných výrobků ( podědili ji po Plusu) a ta je vynikajici , od bileho jogurtu, pres mleko a maslo. beničkovi tam kupuju mrkev ze Semic - rada podporim lokani zemedelce - navic je cerstva a kvalitni.
Kadla: já tomu docela věřím, před časem jsem tam kupovala mraženého tuňáka - stejky - a taky byl dobrý. Už dávám pozor, aby to neobsahovalo vodu, člověk se musí pořád učit. Křehčené maso jsem z neznalosti koupila akorát jednou.
Kadla: to byla zavádeci cena, ted to tu vychvális a priste tam budes mit pred 3 minimálne 1
Já jsem před pár dny koupila v Penny(!!!!) filé z kanadské mořské štiky. Bylo na tom napsáno, že neobsahuje chemické přísady ani přidanou vodu a bylo to teda něco úžasného. Fakt výborné. Ty vykřičníky u Penny jsou proto, že zaprvé tam bych takovou kvaitu nečekala, za druhé proto, že cena za balíček se třemi kousky (stačilo to na večeři pro všechny) stál pouhých 39 korun. Neuvěřitelné...
- VZDYT TO MUZE BYT I Z CERTVE RYBY .... pise tam nakrajet file - tak treba i kapra - vam muzou hezky vykostit ...
- a nebo FILE ... je jen zmrzla ryba ??? ja myslim ze file je z kazde ryby ...
To může být dobré, ale dala bych jen mrkev a celer (syrové). Petržel jinak, než vyvařit do polévky nemusím.
Davame doma prednost cerstvym rybam. Muz pro ne chodi do Makra nebo do Rybeny. Deti miluji kapra nejlepe na kousku slaniny, muz ma rad pstruhy a ja amura, protoze je bez tuku. Je treba koupit rynu do 3kg, pak je skvela!
S file jsem mela stale horsi a horsi zkusenosti a tak ho uz nekupuji
orinka: Moje máti, když udělá pangase, tak je dobrý. Když ho dělám já, tak nechutná ani mně
evropka: musí se nechat přes noc odmrazit, pak pokapat citronovou šťávou. Já dám koření Ryby, obalím v hladké mouce a prudce na tuku usmažím. Pak má kůrčičku a chutná asi jako kapr.
dadka: orinka: já jsem pangase nikdy neudělala tak,aby šel jíst je jako houba
dadka: mě už to s pangasem přešlo. Je fakt, že ten dokument byl udělaný velice šikovně, aby to člověka znechutilo a navíc je to docela nehezká ryba. Ale nějakou rybu do sebe vpravit musím, tak jsem ho po čase vzala na milost. Ten text, jak je pangas škodlivý, je mezi hoaxy. Pravda bude někde uprostřed. Kdyby se sestříhaly podzimní výlovy rybníků, jak jsou kapři namačkaní v kádích, do toho přidali nějaký barevný kanál poblíž, taky bychom se ošívali.
dadka: a taky je hezký vtip: jde slepý kolem rybárny a řekne "ahoj holky"
orinka: 8.28
Někdytofilé fakt nepříjemně smrdí. Když ho někdy kuchařky dělaly u nás pro děti, tak to smrdělo po celém ústavu a kolegyně vždycky nezapomněla podotknout, že to smrdí jak gynekolog z cikánské kolonie.
Někdy si koupím kolečka filé v Makru, nechám je rozmrznout na utěrce a obalím v trojobalu. Po dlouhé době je to rybí filé, které se mně nerozpadlo na nechutnou kaši.
Ještě to byl pandamus, ale když jsem viděla v televizi, jak se chová a co konzumuje, tak mě přešla chuť a už bych to v životě nekoupila.
Ale dnes už je dostatek čerstvých ryb, ráda je kupuji.
Jarča*: no, ono se tak asi nejmenovalo, ale pamatuju si, že bylo v tom obdélníku ve dvou řadách v kostkách a mělo to růžovou barvu. Nebylo nikdy rozbředlé, nesmrdělo nadmíru a ani tam nebyly kosti.
taky už roky filé nekupuji...není nad čerstvou rybu
orinka: růžové filé - to ani neznám.
já mívala ráda kostky z růžového filé a dělávala jsem taky salát. Ale uvařila jsem to s bobkovým listem , novým kořením, pepřem a solí, přecedila přes sítko a vychladlé pomíchala s nakládanou červenou kapií a majonézou. Dá se to pak vydávat za humrový salát.
anitech: No to máš pravdu, už jsem vyzkoušela několik typů a pokaždé je to takový humus. Tak jsem to přestala kupovat.