Tresčí játra s červenou cibulí a balsamikovým octem
Ingredience:
2 ks tresčích jater King Oscar
2 ks červené cibule
40 g másla
2 ks větší brambory
5 lžic balsamikového octa
2 lžíce cukru
dýňový olej
sůl
Tresčí játra vyjměte z konzervy, nechte okapat z oleje a nakrájejte na plátky. Cibuli očistěte a nakrájejte na kolečka. Poté vložte dvě větší brambory do studené osolené vody a začněte je vařit. Mezitím si na pánvi rozehřejte máslo, přidejte cibuli a velmi pozvolna duste, dokud nezměkne. K cibuli pak přidejte balsamikový ocet a cukr a po pěti minutách odstavte z plotny.
Uvařené brambory nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Zároveň dejte ale pozor, aby se nerozpadly. Poté je přendejte na pánev a na dýňovém oleji opečte dozlatova. Brambory je také možné vložit na 15 minut do trouby. Nakonec je nechte okapat a servírujte s dušenou cibulí a játry z tresky.
Recept připravil www.kingoscar.cz
18.11.2011 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Tresčí játra s červenou cibulí a balsamikovým octem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.ijaku: čééče, já byla tehdy z nich tak špatná, že jsem musela i na odběry jestli nemám salmonelu nebo co......
sharon: Tak přesně Byl to pro mě luxus je jest, až naposled mi po nich bylo pěkně nevolno a včil jak je vidím, tak se mi navaluje. Ale to ta mastnota
Miluju tresčí játra...recept určitě zkusím.
sharon: Taky byla pro mne tresčí játra dříve lahůdkou, ale v současné době mi přijdou nějaká nahořklá.
Nevím, čím to je, zda zhoršenou kvalitou či mou změněnou chutí.
JÁ SI JE DÁM DNES A SE ŠALOTKOU
milovala jsem tresčí játra , jednou , už dávno , mi z nich bylo strašně zle a od té doby je nemůžu.....