Pečená makrela na cibuli

Potřebujete: 4 makrely, 100 g cibule, sůl, kmín, 40 g oleje, 1 citrón
Postup: Vykuchané ryby očistěte, osolte a pokmínujte a dejte na olejem vymazaný pekáček. Pečte v troubě na střední stupeň. Během pečení přidejte na ryby plátky cibule, podle potřeby podlévejte horkou vodou a ryby polévejte, udělá se na nich pěkná kůrčička. Při servírování dejte na každou porci plátek citrónu. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.
18.1.2012 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,6/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pečená makrela na cibuli
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Makrely děláváme na grilu,je to moc dobré. Jinak doma ji dělám jako pstruha, vnitřek pokapu citronem a osolím, zlehka obalím v mouce se solí,červenou paprikou a pepřem, pokladu máslem a peču v troubě, až se udělá křupavá krusta. Nepodlévám.
No já tedy nevím, spíš je to makrela pod cibulí než pod cibulí, když se dává v průběhu pečení na ni, ne? Ale ne, to je ten takový detail. Ale i tak se mi to nezdá nějak extra, i s tou cibulí takové podovné, jinak žádná novinka. Já tedy dělám rybu pořád nastejno, mám už svůj recept, co mám pořád ráda - není to jalové, ale ani to nepřebije chuť ryby a hlavně jednoduché.
.gif)
podlévat horkou vodou ??? to se pak spíše dusí....já mám ráda jen okořeněné a na másle....