Tenké nudle s lososem
Porce pro 2 osoby
Ingredience:
1 ks Aljašský losos ve vlastní šťávě King Oscar
30 g mořských řas
2 ks cibule (šalotka)
1 ks stroužku česneku
4 lžíce oleje
1 ks citrónu (budeme potřebovat šťávu)
100 ml bílého vína
180 g těstovin (tenkých nudlí)
4 lžíce smetany
sůl a pepř
Vyjměte lososa z konzervy, nechte okapat a nakrájejte na kousky. Listy mořských řas ponořte na zhruba 3 minuty do vařící vody a odstavte stranou. Šalotku si pokrájejte najemno a spolu s česnekem dozlatova opečte.
Pokrájeného lososa a povařené mořské řasy zalijte vínem a vařte tak dlouho, než se víno ze tří čtvrtin vypaří. Do vytvořené omáčky přidejte smetanu, sůl, pepř, česnek a dozlatova opečenou cibulku.
Mezitím si uvařte tenké nudle. Na pánvi, kde máte omáčku, si udělejte uprostřed místo a vložte uvařené nudle. Pokud se vám bude zdát omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody z těstovin. Na závěr pokapejte citrónovou šťávou a vše promíchejte.
Podávejte nejlépe s bílým vínem.
Recept připravil King Oscar
9.2.2012 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 16 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,6/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Tenké nudle s lososem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Vína je na vaření škoda
evropka: sharon:
sharon: šmarjá jakej?
Aja: nááhodou takovej pudink z krabicáku....nebe v hubě ...
manka: zastávala jsem stejný názor jako ty než jsem poznala italskou "kolegyni
nevařím na krabicáku,ten jsem nikdy nekoupila, ale prostě to nemám ráda no. víno mám radši zvlášť.
manka: Nesmíš vařit na krabicáku
evropka:
manka: protože jsi dobré jídlo na víně nikdy nejedla!!
Třeba těstoviny s tuňákem jsou moc dobrý - těstoviny, nejlíp vřetena, mix mražené zeleniny, tuňák v plechovce a sýr. Sýra samožejmě čím víc, tím líp a klidně i nějak víc dochutit, trochu smetany, kečupu nebo tak, už ani nevím, jak přesně jsme to doma dělávali, ale bylo to. Tak může být dobrý i tohle. Ale taky bych vynechala to víno
nemám ráda jídlo na víně a teplý rybí konzervy, tak já to nezkusím
sharon: určitě to bude fešák
Dělám něco méně složitého. Jen špagety, konzerva, česnek a třeba bazalka. Pak už podle nálady přidám zakysanku, čerstvý špenát nebo rukolu...Ale obvykle základ úpně stačí
panu King Oscarovi děkuji za recept.....
Nevím mám neduveru k teplym pokrmum a primichat do nich plechovku rybicek
Kde vezmu mořské řasy...tady je tak max rybník a navíc zamrzlej....
A jídlo na víně mi moc nechutná....
Tak asi nééé....