Pečená treska na smetaně
Potřebujete: 500 g filetů z tresky, 250 g zakysané smetany, 100 g šalotek, 150 g pórku, 1 žloutek, rozmarýn, sůl, olej na vymazání zapékací misky
Postup: Zapékací misku vytřete olejem, filety osolte a zakysanou smetanu rozšlehejte se žloutkem. Šalotky oloupejte a pórek nakrájejte na kolečka. Do zapékací misky stočte filety, které jste proložili rozmarýnem, rozdělte mezi ně šalotky a pórek. Zalijte smetanou a pečte na 200 stupňů asi půl hodiny.
23.2.2012 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pečená treska na smetaně
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Vynechala bych ten olej, samotna smetama bohate staci. Jinak to zni velice dobre. Delam casto lososa, takze to zkusim v teto variante.
orinka: a ještě kyselo nemusíš kyselit a místo bramboráku usmažíš cukeťák....
orinka: tak to není pravda.....když chytne kapra , stáhne kůži zakape citronem tak to je bašta, nesmrdí vůbec . to bych nejedla........
orinka: Já dávám rybu na 2 hodiny do mléka, on z toho ten pach víceméně vyvane..
sharon: aby ryba nesmrděla rybinouto je jak to moc kyselý kyselo a bramborovej bramborák! Ryba smrdí rybou vždycky, ale co snesu, tak matjesy v oleji nebo zavináče. A tuňáka
sharon: treska nesmrdí, mám ji z ryb asi nejradši..
ochutnala bych....ryby mám ráda ale nesmí být cítit rybinou....
Ryby můžu,kromě nasyrovo
jste se proti mě spikli, víte, že já ryby nerada