Pečená ryba s česnekovou omáčkou

Potřebujete: 4 porce ryby (tresku, kapra, candáta, filé), 80 g oleje, sůl, pepř, 1 citrón, 2 stroužky česneku, 1 žloutek, pertželku, 40 g hladké mouky
Postup: Rybí porce osolte, obalte v mouce a po obou stranách opečte na oleji dozlatova. Přendejte je na talíř a uložte na teplém místě. Ve zbylém tuku osmahněte nasekaný česnek, petrželku, přidejte zbylou mouku, a když zežloutne, zřeďte ji sklenkou osolené vody. Dobře rozmíchejte a povařte. Omáčku nechte prochladnout, pak do ní vmíchejte žloutek, zakápněte citrónem a vyšlehejte, až bude mít konzistenci jako majonéza. Hotovou omáčkou přelijte připravené rybí porce.
Za recept děkujeme čtenářce VěraSpa.
25.4.2012 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,7/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pečená ryba s česnekovou omáčkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Česnekovou omáčku mám například k bramborům snad ze všech omáček nejraději, proto si jí také docela často vařím :-) Navíc jsem nedávno na internetu objevila velice rychlý recept na výbornou česnekovou omáčku: http://www.recept-omacka.cz/ , takže už má opravdu jasno.
.gif)
vyzkouším - určitě je to mňamka....

Renda68: jo přesně. Víš co, ale náhodou to může být dobrý. Můj třeba i z kapra dělá filety, tak to můžem zkusit.
manka: to je recept vyloženě pro tebe, že jo??
Mňam, to bude určitě moc dobrý. Marně jsem přemýšlela co dneska uvařit, tak zkusím . Rybky my rádi.