Ryba s ořechy
Rychlý a zdravý recept od čtenářky Hanky:
Jakékoliv rybí maso (nejlépe mořskou štiku) obalíme ve směsi hladké mouky a koření na ryby (kousky obaluji v mikrotenovém sáčku - je to bez nádobí a nepořádku). Naskládám je na pečící plech a trochu pokapu olejem. Peču odkryté na 200 °C, během pečení jednou otočím.
Když je maso skoro hotové, dám plech na hořák plyn. sporáku, maso shrnu na stranu mimo hořák. Do oleje nasypu vlašské ořechy (nasekané na čtvrtinky), nechám je chvilku opražit, přidám prolisovaný česnek, kousek másla, trochu citronové šťávy a hodně sekané petrželky a pažitky. Směs promíchám a navrším na ryby.
A dobrůtka je hotová. Nejlepší je to s br. kaší. (Množství jednotlivých surovin jsem nenapsala, záleží na chuti každého. Místo ořechů můžete dát i mandle, nebo obojí). Dobrou chuť, Hanka.
27.4.2012 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Ryba s ořechy
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Milda3: Přesně tak, taky jsem kupovávala hejka (jak se říkalo mořské štice častěji) psům. Jo a makrela (mražená) stávala 8 Kčs kilo.
Já mám ráda na ryby mandle, kupuju plátkový, ale ořechy jsem nezkoušela, může to být taky moc dobrý. Zítra jedem na chalupu, prý už rostou májovky, tak bych měla rychlej obídek
mořská štika byla výborná na grilování,žádný kostičky a 10 kčs kilo,akorát se říkalo že má moc fosforu a lidi to kupovali hodně pro psy.
Může to bejt dobrý,ryby mám rád ,ale ořechy bych si musel nejdříve namlejt
musím vyzkoušet , kapry mám domácí od mého rybáře jen ty ořechy musím sehnat.....ty nemááám...............