Zapečený losos s brokolicí
Potřebujete:
- 20g máslo
- 20g hladké mouky
- 600 ml mléko
- 250g těstoviny penne
- 300g brokolice
- 100ml 30% Yoplait smetany ke šlehání
- 8 plátky sušených rajčat (naložených v oleji)
- kapary
- 4ks losos – čerstvé filety bez kůže
- 50g nastrouhaného sýru na zapékání (Čedar nebo jiný vyzrálý tvrdý sýr)
- sůl
- pepř
- bazalka na ozdobení
Postup: Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Dle návodu uvařte libovolné těstoviny (např. penne). Těsně před koncem vaření přidejte k těstovinám brokolici rozdělenou na růžičky a povařte cca 3 min. Brokolice by se neměla rozvařit, pouze lehce zkřehnout. Těstoviny s brokolicí sceďte a nechte okapat.
Mezi tím si připravte větší hrnec, kde rozpusťte máslo, zaprašte moukou a poté přilejte vlažné mléko. Za stálého míchání přiveďte k varu, aby vznikla hladká a hustá omáčka. Odstavte z ploténky a pomalu vmíchejte smetanu ke šlehání, nakrájená sušená rajčata, propláchnuté a okapané kapary. Přidejte těstoviny s brokolicí, dochuťte pepřem a solí.
Lososa nakrájejte na jednotlivé porce (aby se těstoviny snadněji podávaly) a položte na dno zapékací misky. Pokryjte směsí těstovin s omáčkou a navrch posypte jemně nastrouhaným sýrem. Pečte v předehřáté troubě přibližně 30min, dokud nebude pokrm dozlatova opečený.
Hotové těstoviny ozdobte bazalkou a podávejte.
7.6.2012 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapečený losos s brokolicí
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.na zapečený šunkafleky je losos moc luxusní
Chudak losos. Proc ho tak prznit, kdyz je moc dobry sam o sobe. Besamel nekdy davam k rybe a kdyz nekdo ma chut tak si ji s nim polije. Davam do ni kapku citronu a kopr.
Do tech nudli se da vrazit konzerva tunaka nebo jine maso a bude to taky dobre.
Mám v mrazničce lososa, ale chystžm se ho udělat úplně jinak. Jen na másle, trochu kmínu a pepře a citron. Tak aspoň chuť vynikne.
Delám podibny s kuretem, misto besamelu vse zaliju smetanou na vareni ...i s lososom by to mohlo byt dobry, ale opet bez besamelu (zbytecne kalorie a prace navic)
tohle rozhodně ne, přijde mi to, že chuť lososa nebude vůbec cítit, je tam toho moc..... lososa mám nejraději buď na bylinkách nebo jen se solí a citronem....
já nevím....proč to ještě komplikovat sušenýma rajčatama a kapari když jsou tak výrazné..úplně to přebije chuť toho lososa a bešamel?