Lososová smetanová omáčka
Potřebujete:
- 250 ml smetany na vaření 12 %
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce nakládaného zeleného pepře
- 250 g uzeného lososa
- 2 lžíce posekaného kopru
- Sůl a pepř
Postup: Smetanu uvedeme pomalu do varu a asi 10 minut povaříme. Ztlumíme plamen na minimum a za stálého míchání přidáme citronovou šťávu a okapaný pepř. Lososa nakrájíme na jemné nudličky a ohřejeme v omáčce. Přisypeme kopr, osolíme a opepříme. Omáčku můžeme použít na krevety, kuřecí maso nebo těstoviny.
12.6.2012 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Lososová smetanová omáčka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.IVUSKA 56:já četla jen pepř...bude to určitě rychlí a dobrý a lososa můžu na všechny způsoby
loupák: do koprovky se ale nedává nakládanej pepř, tam je to myslím založený právě na kombinaci těch chutí, určitě to zkusím, uzenýho lososa miluju a kupuju si ho jako laskominu jako někdo čokoládu. V Ikee je na něj k dostání hořčicovo koprový dresing a to je lahoda.
loupák: tak u nás taky nikdo moc nestojí o koprovku, ale jak píše monja s novými brambůrkami a ztrácenými vejci, když je žloutek ještě měkej, no mám plnou pusu a slintám si do klábosnice. dejte pokoj
taky dělám s vejcetem a bramboramau nás v rodině koprovku a cokoliv s koprem jim jenom já a moje mamča,tak si jí občas uděláme na vzdory všem
loupák: koprovku s vejcetem máme s matkou taky v plánu, mám kopru plnej záhon a jak voní, až se mi sbíhají sliny a koupím k němu nový brambůrky .. ňam - to si dáme
V podstatě rychlá koprovka s lososemlososa nemám,ale koprovku plánuju na víkend,dostanu čerstvý kopr od sousedkymanžel odjíždí na služebku,tak můžu,jinak by mě s tím vyhnal
mám na to chuť...jen ten kopr bych tam nedávala...
dadka: taky si myslím, že to bude pro labužníky. Už mám asi týden chuť na něco s "rybinou" a nedělní makrela na grilu vůbec nestačila, i když byla výborná a křupavoučká. Spíš jsem na tom ještě hůř. Klidně bych teď rybu 3x denně. Aspoň mám důvod vyzkoušet novou rybárnu . Je v Brně na Minské a kamoška je z ní úplně nadšená.
Mám v mrazáku pořádný kus lososa, budu dělat hamburgery podle Pohlreicha Omáčka může být moc dobrá...