Kapr na paprice
Potřebujete: 1 kg masa z kapra, 50 g másla, 1 menší cibuli, hrstičku zelené petrželky, asi půl lžíce mleté sladké papriky, vodu nebo rybí vývar, 30 g hladké mouky, 100 ml smetany, sůl
Postup: Najemno nakrájenou cibulku a petrželku osmahněte na másle, zaprašte paprikou, rychle osmahněte a hned vložte porce osoleného kapra (nejprve kůží dolů) a opečete je z obou stran. Pak maso vyjměte a výpek zaprašte moukou, podlijte vodou nebo vývarem, provařte a nakonec zjemněte smetanou.
Jako příloha jsou dobré brambory.
20.9.2012 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kapr na paprice
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Nevím,jak to ve finále má vypadat,ale každopádně mnam
Tu petrzelku bych tam dala az nkonec a nebo jenom na posypani, ale jinak by to mohlo byt dobry.... kapra teda nemám ,ale muzu vyzkouset s jinou rybkou
sharon: já se chystám do rybárny už týden
Taťka je rybář a úplně úžasný kapr je pečený na sádle s kmínem, ale tohle bych taky nezatracovala, může to být dobré. Já teda moc ryby nemusí, jen na vánoce jednu porcičku kapra z jakési nostalgie
na smetaně ?? to by mi asi nejelo .. kapra mám nejradši vánočního
kapříků mám v mrazáku několik, manžel si je uloví a má je i rád , nejraději ale klasika, smaženej se salátem...
tohle bych radši vstrčila do trouby, pečené mám radši. Připomíná mi to recept na kapra po srbsku, taky se paprikoval, přidala pokrájená slanina, syrové brambory a společně se to na pekáči peklo. Náramná dobrota - však budou výlovy, kaprů bude...