Pečený kapr
Potřebujete: kapra, sardelové máslo (nebo sardelky utřené s máslem), sůl, cibuli, zakysanou smetanu, citron, máslo
Postup: Naporcovaného kapra očistěte, operte, osolte. Každou porci potřete zvlášť sardelovým máslem. Cibuli nakrájejte nadrobno a lehce osmažte v pekáčku na másle. Ochucené porce syrového kapra položte na cibuli a vložte do předem vyhřáté trouby. Pečte asi 20 minut - ryba je rychle hotová.
Z pekáčku opatrně vyjměte porce kapra, zbylou šťávu smíchejte asi s osminkou litru zakysané smetany, ve které jste předtím rozmíchali mouku. Vzniklou omáčku chvilku povařte a proceďte. Omáčku podávejte odděleně, aby si každý mohl posloužit dle chuti.
16.11.2012 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pečený kapr
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.My máme nejraději pečeného na másle s kmínem
to už tady může zůstat až do 24.12. - stále aktuální pokrm
Ryby miluju na každý způsob - tohle nevypadá špatně.
Hmmmmmmmmmmmm, už mám chuť :-)
kapr na mnoho způsobů - vyzkouším !