Karbanátky z tuňáka

Dnešní recept nám poslala čtenářka Linda, respektive její dcera.
“Od doby, co dcera navštěvuje učňovské středisko, zkouší na nás experimenty z kuchyně – ona to tedy nazývá recepty.”
Pro 4 osoby potřebujete: 3 – 4 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě, 1 velkou cibuli nakrájenou najemno, sůl, pepř, strouhanku, trošku mléka, olej nebo tuk na smažení, citrón na pokapání
Postup: Tuňáka zceďte a vidličkou rozmačkejte, přidejte ostatní ingredience a stouhankou zahustěte. Vytvarujte něco mezi karbanátkem a čevapčiči a osmažte.
P.S. Doporučuji smažit na pánvi s dostatkem omastku, vzhledem k tomu, že tuňák nemá vlastní tuk, tak při pečení v troubě by z toho vznikla jakási polovysušená hmota.
Na můj vkus by neškodilo přidat trochu uzeniny nebo slaniny
Podáváme s různě upraveným barmborem a citrónem. Pokud byste se chtěli stravovat jako Dánové, podávejte na slunečnicovém chlebu společně s majonézovou omáčkou a plátkem citronu.
Dobrou chuť, (opravdu to nechutná špatně) Vám přeje Linda
3.12.2012 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 18 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Karbanátky z tuňáka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Barča Z: nez ho snime ja nevim,kdyz je ve flasce ze skla a zasroubovane - tak si myslim ze dost dlouho ...v lednici ....
ale kdyz ho udelam - do par dni - tak 3. dnu to snime
.gif)
TULI: Vidis a to me nikdy nenapadlo,ja co kupuju tady,tak je to vzdy kus masa v konzervicce,zadna namletina.Navic nekdy kupuju i Bonito,tady je to opravdu levne.Jak dlouho ti to vydrzi?ten tunak v olivaci.

orinka: ty jsi jak muj tatka ...pod kazdou rybu v plechovce - si namaze maslo

Barča Z: u nas jsou tunaky od ...do ....
jsou ty levne , ale to je vevnitr posekane ... uplne fuj ..nenajdes tam kousek ryby ..
a pak ty co stoji trosku vic .... tak ty uz jsou kvalitni
Barco - kdyz zijes u more, tak tunak cerstvy je dobry ... uvarit nad parou - hezky odkostit a pak dat do sklenky , zalit olivacem a mas to lepsi nez v plechovce ...
ja si obcas delam
holky, když karbenátle, tak z masa. Tuňák s citronkem a máslíčkem na chleba.
.gif)
Ja to urcite zkusim,tady vyjde baleni o trech konzervickach tunaka na 25 korun.Urcite do hmoty pridam nasekana vajicka natvrdo,myslim ,ze to bude dobre.
.jpg)
orinka: neblbni billa 19 kc
.gif)
orinka: dej místo tuňáka pohanku a trochu sole.....

Ryby,hlavně sardinky,jsme přestala kupovat,když vidím,jak se drancují moře
Navíc by to bylo na nás asi "hladové,dělám jiné placičky a karbanátky,které zasytínapř.z ovesn.vloček,vlasových nudlí,kapusty
Sonne: tak by ho určitě nesmažila, ale snědla z konzervy rovnou. Kdyby to bylo maso na váhu, tak bych z něj asi udělala minutku, sekat by ho byla škoda.
.jpg)
orinka: Ale tuňák je zdravější...
takhle drahé karbanátky si chudý důchodce dovolit nemůže. Víš, kolik u nás stojí jedna konzerva tuňáka? to už radši koupím hovězí na bifteky
.jpg)
Linda: Děkuju!
.jpg)
Sonne: majonezova omacka je remuladova, jak se dela netusim, my ji kupujeme, tady se pouziva vsude asi jako v Cechach tatarka. Mozna by poradil pritel google. A fotku mas tady, neni moje opet pomohl internet, ale zhruba takto by to melo vypadat:
.jpg)
Upsss... Nějak mi přeskočila písmenka. "určitě někdy vyzkouším"
.jpg)
Prima, nurčitě ěkdy vyzkouším... Škoda, že tady není fotka servírování na slunečnicovém chlebu, s majonézovou omáčkou a citronem, jak psala Linda...
Linda: A ta majonézová omáčka se dělá jak?
.gif)
další změna v jídelníčku....ať se dceři daří...
.jpg)
šikovná holka,udělám možná dnes