Rajčata s nádivkou
Potřebujte: pro čtyři strávníky: 4 zralá pevná rajčata, 1 větší konzervu tuňáka bez oleje (asi 160-200 g rybího masa), mírně okoralý toastový chléb, 1 vejce, koření na ryby, petrželku, smetanu na vaření nebo zakysanou smetanu, sůl, pepř
Postup: Předehřejeme troubu na 180 °C. Rajčatům skrojíme čepičky. Vydlabeme dužinu a spolu s rybím masem, rozdrobeným toastovým chlebem, nasekanou petrželkou (či pažitkou), celým vajíčkem, 3 lžícemi zakysané smetany, rybím kořením, solí a pepřem dáme do mísy, ve které vše dobře promícháme. Rajčata plníme, vložíme do pekáčku a na nádivku vložíme ještě kousíček másla (nemusí být). Zapékáme asi 30 minut. Můžeme podávat s rýží, brambory či bramborovou kaší.
23.4.2013 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Rajčata s nádivkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.dadka: vnuky ať nakrmí rodiče, ty nakrm dědu....
dadka :-) to budeš muset pořídit mega rajčata ze zahrádky, nějakou obří odrůdu
Pro 4 strávníky 4 rajčata? To by po večeři snědli potom naši vnuci mě!
"umělá" rajčata z hypermarketu fakt nebrat...
Pro nas misto ryby bych dala mlete maso, ale jinak to bude dobry, pockam az budou rajcata co chutnaji jako rajcata a vyzkousim
uhm, to se mi líbí to bude dobré :-)
,jednoduchý a určitě moc dobrý