Pěnová pochoutka z lososa

Ingredience:
1 ks Aljašský losos ve vlastní šťávě King Oscar
1 citrón (budeme potřebovat šťávu)
2 ks avokáda
15 ml smetany
1 vaječný bílek
olivový olej extra virgine
sůl, pepř
chléb
rukola
Postup:
Vyjměte lososa z konzervy, nechte okapat a nakrájejte na malé kousky. Současně rozkrojte avokádo a jeho dužinu si připravte do mističky. Smetanu našlehejte a dejte ji ihned do lednice.
Poté vložte do mixéru nakrájeného lososa, dužinu z avokáda, vaječný bílek a šťávu z citrónu a na jednu minutu. Následně smíchejte s našlehanou smetanou a špetkou soli. Vytvořená směs po chvilce dosáhne světlé barvy a trošku slehne. Ideální je ponechat směs na 20 minut v chladničce.
Dochutit můžete pepřem a extra panenským olivovým olejem.
Servírujte na plátcích křupavého nebo rozpečeného chleba či bagety s kouskem rukoly.
22.7.2013 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pěnová pochoutka z lososa
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Tak ani já si to neumím bez vyobrazení představit,navíc se to skládá ze surovin,které nepoužívám
.gif)
takhle si to snad ani nedovedu představit.....ne, ne, já jen lososa s máslem a cibulkou...