Kapr s Moravankou
Ingredience: kousky kapra, sůl, citron. šťáva, mouka, kmín, nakládaná zelenina, feferonky apod., mražená zelenina, olej, brambory.
Postup: Kousky kapra osolíme, zakápneme citronovou šťávou, obalíme v mouce a okmínujeme. Naskládáme blízko sebe na plech s trochou oleje, dáme do trouby a opečeme z jedné strany. Otočíme, trochu přistrčíme kousky ryby k sobě a na uvolněné místo přilijeme celou Moravanku i s nálevem, silnější povahy přihodí sterilovanou feferonku, či dvě, či tři... Je možné i přisypat sáček nějaké mražené zeleniny, která natáhne ostrost a chutná mňamózně. Moravanka i zelenina se může vysypat i přímo na ryby, když je plný plech. Ale je dobré ji dát k jedné straně, protože děti pak mohou jíst kousky z druhé strany plechu.
Necháte asi 15 minut péct, zamíchejte zeleninu a vypněte troubu.
Příloha: Brambory na všechny způsoby anebo i bez nich, když je hodně zeleniny...
Recept nám zaslala čtenářka Aja.
16.8.2006 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5