Štědrovečerní losos

Ryba na štědrovečerním stole nesmí chybět. Děláme kromě tradičního kapra ještě lososa. Musím říct, že lososa kupujeme vždy celého.
Maso nakrájím na takové řízečky, posypu grilovacím kořením, osolím a obalím v hladké mouce. Smažím na tuku z obou stran asi 7 minut. Potom maso dám bokem a do výpeku přidám velkou cibuli nakrájenou najemno, smažím dosklovata, zaliju trochou světlého piva, přisypu hrstku majoránky, trochu vegety a asi 1/4 l kečupu. Dobře nechám provařit, pokud je to moc řídké, zahustím solamylem. Nakonec tuto směs ochutím asi 4 stroužky česneku. Vložím zpět lososové řízečky, prohřeju a už jen servíruji s hranolky.
Recept nám zaslala čtenářka Japama.
22.12.2006 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5