Finský marinovaný losos
Ingredience: 4 půlkilové kusy čerstvého lososa, 1/3 hrnku hrubé soli, 4 lžíce cukru krystal, 2 lžíce bílého pepře, 1hrnek čerstvého kopru.
Postup: Z lososa připravíme filety, ale neodstraníme kůži. Rybu otřeme papírovým ubrouskem, vodou však nemyjeme. Pekáč posypeme solí, položíme do něj dvě ryby kůží dolů, na ně další kusy kůží nahoru. Posypeme zbytkem soli a pepřem, navrch nasypeme kopr. Pekáč obalíme alobalem a zatížíme. Dáme do chladného místa a necháme 1 až 3 dny marinovat. Rybu vyndáme, sůl otřeme a nakrájíme na tenké plátky.
Recept nám zaslala čtenářka Jana Lukačinová.
25.1.2007 Rubrika: | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5