Pstruh s mandlovou omáčkou
.jpg)
Potřebujete: 4–5 ks pstruhů, 150 g cibule, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 50 g loupaných mandlí, 50 g rajčatového protlaku, 80 g oleje, 20 g hladké mouky, 1 citrón, 1/8 l bílého vína
Postup: Pstruhy vykucháme, vyčistíme a osolíme. Opečeme na polovině tuku po obou stranách, vyjmeme, přidáme druhou půlku oleje a na něm usmažíme jemně nakrájenou cibuli a česnek. Zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku, zředíme vínem a trochou vody. Dobře provaříme a nakonec omáčku okořeníme a procedíme. Zakapeme citrónem, přidáme rajčatový protlak a na nudličky nakrájené mandle. Jako přílohu můžeme dát rýži, noky.
17.4.2007 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5