Makaróny se zeleninou
Potřebujete: 300 g makarónů, 4 lžíce oleje, 500 g rajčat, 2 listy bazalky, sůl, špetku pepře, 50 g slaniny, 50 g cibule, 50 g celeru, 30 g mrkve, petrželku, 50 g másla, 100 g parmezánu
Postup: Makaróny uvařte a prolijte studenou vodou. Rajčata spařte, sloupněte a nakrájejte na kostky. Cibuli nasekejte nadrobno, nakrájejte bazalku, kousek celeru a mrkve. Na pánvi rozškvařte slaninu, přidejte olej a zeleninu a osmahněte, dokud zelenina nezíská zlatavou barvu. Pak přidejte rajčata, naběračku horké vody, sůl a pepř. Zakryjte a dusíte asi půl hodiny. Pak přidejtee čerstvé máslo, špetku cukru a hotovou omáčkou přelijte makaróny a posypte nastrouhaným parmezánem.
27.10.2011 Rubrika: Těstoviny | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Makaróny se zeleninou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Jestli to je celer zeleny, tak jeste, ale korenovy rada nemam.
Yitka: a s tim dusenim mas pravdu, taky se mi to zda kapku moc dlouho.
dusit
vypada to dobre...jen se mi zda, ze disit pod poklickou pul hodiny je zbytecne moc.
Nevědomky jsem si dnes udělala podobné jídlo,místo sýra jsem dala zakysanou smetanu a bylo to jako se sýrem
V bolonesky omácce je taky celer a jak je dobrá . Mozná by ho slo nastrouhat to se rychleji udelá a mám pocit ze to vic provoni cely jidlo a ve vysledku neni poznat na jazyku ze v tom nejaky celer vubec je.
Já raději rýži než makarony, ovčem bez celeru.
Jím vše,kromě tataráku,ale ten celer by mě tam asi vadil,v polívce ho mám ráda,ale sem bych ho nedala
čerstvou bazalku přidávám až do hotového jídla a trhám ji prsty.