Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Gnocchi se zelím a slaninou

Gnocchi se zelím a slaninou

 

Potřebujete: 2 půlkilová balení gnocchi, 2 cibule, 500 g kysaného zelí, 200 g anglické slaniny vcelku, 1 lžička cukru, 1/2 lžičky mletého kmínu, vývar, máslo, sůl

 

Postup: Cibuli nakrájejte nadrobno, slaninu na kostičky a společně je opečete na másle dozpatova. Přidejte propláchnuté zelí, kmín, cukr a zalijte trochou vývaru. Duste, dokud nebude zelí měkké a na závěr dochuťte solí. Gnocchi uvařte podle návodu a vše promíchejte.

Lenka Moučková


23.5.2012   Rubrika: Těstoviny   |   Komentářů 27   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Gnocchi se zelím a slaninou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-27
TULI
TULI - 23.5.2012 20:36

holky mrknete se .. tady mate inspiraci na ry NOKY smajlik - 68

http://www.google.it/search?q=gnocchi+di+patate&hl=it&prmd=imvnse&source=lnms&tbm=isch&ei=KS69T9bGPImg-waJ9Mw9&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CFMQ_AUoAQ&biw=1024&bih=677

 
manka
manka - 23.5.2012 18:29

smajlik - 47Jarča*: v podsatě ano

 
kubikm
kubikm - 23.5.2012 14:43

jinak u nás v pizzer\ce je dělají na několik způsobů
se špenátem, s houbami, s rajskými jak psala evropka a pikantní

a pozor - s jablíčky a skořicí...
a s borůvkami a smetanou
potom je to v podstatě jako naše ovocné knedle

 
kubikm
kubikm - 23.5.2012 14:38

Linda: já i jako přílohu...je to rychlé, vaří se jen 2 minutky...dají se potom i opéci...dávám je někdy do lečasmajlik - 64

 
kubikm
kubikm - 23.5.2012 14:35

no ty br noky jsou vlastně malé br knedle...je to jiná chuť, než halušky

já dělám na střídačku oboje

 
evropka
evropka - 23.5.2012 14:33

Linda: jak kdy,jednou jako přílohu někdy zamíchám

 
Světlonoska
Světlonoska - 23.5.2012 14:29

smajlik - 66Gnochi nekupuji,raději si dělám z pytlíku halušky,nebo svoje těstovinysmajlik - 58smajlik - 47smajlik - 57

 
Jarča*
Jarča* - 23.5.2012 13:51

IVUSKA 56: manka: tak mě napadlo - není to v podstatě něco jako zavářka do polévky?

 
Jarča*
Jarča* - 23.5.2012 13:50

IVUSKA 56: manka: díky, já zatím dělala halušky jen z pytlíkusmajlik - 72smajlik - 68

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 23.5.2012 13:43

Jarča*: udělej spíš řidší, aby mělo jako tendenci protéct tím haluškovačem. Minule jsem je udělala hustší a byly dost tuhé. V pondělí jsem dělala s nivou, to miluju a byly krásně jemný.

 
manka
manka - 23.5.2012 13:38

Jarča*: já naliju do mísy hrnek mléka a vajíčko a rozmíchám a pak sypu mouku až je těsto takový polotuhý, osolím a zavářím tím haluškovačem do vody. to vyzkoušej, nesmí být ani tuhý ani blemtavý, prostě akorát, je to levný a moc dobrý a variant tisíc.

 
Jarča*
Jarča* - 23.5.2012 13:27

Milda3: smajlik - 47
manka: IVUSKA 56: jak děláte ty halušky z mouky a mléka - je na to nějaký poměr?
Dobrý tip, co vařit, halušky se zelím už jsem dlouho nedělala. I s těmi gnocchi to nemusí být špatné.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 23.5.2012 13:18

Milda3: to vaříte pro sídliště? smajlik - 76Jinak si s dovolením nandám, ano?smajlik - 33

 
manka
manka - 23.5.2012 12:44

Milda3: velká pochoutka, ale první část jo? smajlik - 76smajlik - 68

 
manka
manka - 23.5.2012 12:43

IVUSKA 56: já je taky už dělám jen z mouky, vajíčka a mlíka. máme to tak rádi. a v jednoduchosti je síla.

 
Milda3
Milda3 - 23.5.2012 12:09

manka: v pondělí jsem si koupil 4 kila uzených žeber žeje zkusím ugrilovat jak jsem teď někde četl,ale byli dost mastný a stále to hořelo tak jsem si asi kilo udělal klasicky v papiňáku a ze zbytku teď paní udělala halušky s kysaným zelím a tím uzeným z žebírek,je to mňamka,to je jenom první část,další se ještě dělá

obrázek - 001(375).JPG

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 23.5.2012 11:30

manka: no a halušky jsem teď začala dělat ne z brambor, ale mouka vejce a voda a jsou taky dobrý, nebo jde udělat napůl z brambor a mouky.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 23.5.2012 11:29

manka: no mají dost dlouhou trvanlivost a když jsou v akci tak si koupím několikery. Bývají i za 19,90. No a nebo si je udělat doma, jsou to v podstatě šlejšky, ale menší a zplacatělý vidličkou.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 23.5.2012 11:28

Linda: smíchám to dohromady

 
manka
manka - 23.5.2012 9:48

mně to teda ještě oproti haluškám přijde strašně drahý. ale je to určitě věc názoru.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-27
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80343.
    Archiv anket.