Gnocchi se zelím a slaninou
Potřebujete: 2 půlkilová balení gnocchi, 2 cibule, 500 g kysaného zelí, 200 g anglické slaniny vcelku, 1 lžička cukru, 1/2 lžičky mletého kmínu, vývar, máslo, sůl
Postup: Cibuli nakrájejte nadrobno, slaninu na kostičky a společně je opečete na másle dozpatova. Přidejte propláchnuté zelí, kmín, cukr a zalijte trochou vývaru. Duste, dokud nebude zelí měkké a na závěr dochuťte solí. Gnocchi uvařte podle návodu a vše promíchejte.
23.5.2012 Rubrika: Těstoviny | Komentářů 27 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Gnocchi se zelím a slaninou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.holky mrknete se .. tady mate inspiraci na ry NOKY
http://www.google.it/search?q=gnocchi+di+patate&hl=it&prmd=imvnse&source=lnms&tbm=isch&ei=KS69T9bGPImg-waJ9Mw9&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CFMQ_AUoAQ&biw=1024&bih=677
Jarča*: v podsatě ano
jinak u nás v pizzer\ce je dělají na několik způsobů
se špenátem, s houbami, s rajskými jak psala evropka a pikantní
a pozor - s jablíčky a skořicí...
a s borůvkami a smetanou
potom je to v podstatě jako naše ovocné knedle
Linda: já i jako přílohu...je to rychlé, vaří se jen 2 minutky...dají se potom i opéci...dávám je někdy do leča
no ty br noky jsou vlastně malé br knedle...je to jiná chuť, než halušky
já dělám na střídačku oboje
Linda: jak kdy,jednou jako přílohu někdy zamíchám
Gnochi nekupuji,raději si dělám z pytlíku halušky,nebo svoje těstoviny
IVUSKA 56: manka: tak mě napadlo - není to v podstatě něco jako zavářka do polévky?
IVUSKA 56: manka: díky, já zatím dělala halušky jen z pytlíku
Jarča*: udělej spíš řidší, aby mělo jako tendenci protéct tím haluškovačem. Minule jsem je udělala hustší a byly dost tuhé. V pondělí jsem dělala s nivou, to miluju a byly krásně jemný.
Jarča*: já naliju do mísy hrnek mléka a vajíčko a rozmíchám a pak sypu mouku až je těsto takový polotuhý, osolím a zavářím tím haluškovačem do vody. to vyzkoušej, nesmí být ani tuhý ani blemtavý, prostě akorát, je to levný a moc dobrý a variant tisíc.
Milda3:
manka: IVUSKA 56: jak děláte ty halušky z mouky a mléka - je na to nějaký poměr?
Dobrý tip, co vařit, halušky se zelím už jsem dlouho nedělala. I s těmi gnocchi to nemusí být špatné.
Milda3: to vaříte pro sídliště? Jinak si s dovolením nandám, ano?
Milda3: velká pochoutka, ale první část jo?
IVUSKA 56: já je taky už dělám jen z mouky, vajíčka a mlíka. máme to tak rádi. a v jednoduchosti je síla.
manka: v pondělí jsem si koupil 4 kila uzených žeber žeje zkusím ugrilovat jak jsem teď někde četl,ale byli dost mastný a stále to hořelo tak jsem si asi kilo udělal klasicky v papiňáku a ze zbytku teď paní udělala halušky s kysaným zelím a tím uzeným z žebírek,je to mňamka,to je jenom první část,další se ještě dělá
manka: no a halušky jsem teď začala dělat ne z brambor, ale mouka vejce a voda a jsou taky dobrý, nebo jde udělat napůl z brambor a mouky.
manka: no mají dost dlouhou trvanlivost a když jsou v akci tak si koupím několikery. Bývají i za 19,90. No a nebo si je udělat doma, jsou to v podstatě šlejšky, ale menší a zplacatělý vidličkou.
Linda: smíchám to dohromady
mně to teda ještě oproti haluškám přijde strašně drahý. ale je to určitě věc názoru.