Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Střapačky s brynzou

Střapačky s brynzou

    Potřebujete: 30 dkg hrubé mouky, 20 dkg brynzy, 10 dkg přepuštěného másla, 1 dcl mléka, 3 vejce, sůl podle chuti

      Postup: Z mouky, mléka a vajec vypracujte tužší těsto a sítem na halušky je protlačte do vroucí osolené vody. Když vyplavou, jsou hotové, vyndejte je, propláchněte a promastěte rozpuštěným máslem. Pak promíchejte s brynzou a dejte prohřát do trouby.

      Tip: Na talíři si je pak můžete posypat nasekanými vlašskými ořechy.

        Lenka Moučková


        17.8.2012   Rubrika: Těstoviny   |   Komentářů 20   |   Vytisknout

        Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

         

        Diskuse ke článku - Střapačky s brynzou

        Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
        Jagea
        Jagea - 19.8.2012 15:53

        Co je zase tohle za humus? Jakožto velký milovník slovenských halušek s brynzou, tohle prostě neberu! smajlik - 42smajlik - 42smajlik - 42

         
        denda04
        denda04 - 18.8.2012 8:51

        jasmine: smajlik - 58smajlik - 57smajlik - 47

         
        denda04
        denda04 - 18.8.2012 8:50

        kubikm: tak já dělám noky voda , vajíčko, mouka polohrubá ,může být i hladkásmajlik - 58
        halušky ze sýr, brambor,vajíčko ,mouka atd přes sitko na halušky a brynzu , atd. ( ale to mám já tak )smajlik - 58smajlik - 67smajlik - 68

         
        sharon
        sharon - 18.8.2012 8:13

        v úterý vyšel malý časopisek Chvilka v kuchyni a je tam přesně tento recept.....ale přesně...smajlik - 68

         
        kubikm
        kubikm - 17.8.2012 22:23

        já měla za to, že strapačky se říká haluškám, které jsou z moravysmajlik - 42
        vařila mi to známá z lázní, na Slovensku, a ta do těsta opravdu strouhala syrovou bramboru...
        a bylo to s kyselým zelím

        potom dělala pirohy
        těsto vyválet, formou na taštičky doprostřed uzavřela kopičku bryndy
        hodila do vody, jak vyplavalo, hotovo

        ale složení těsta už si nepamatuju...

         
        jasmine
        jasmine - 17.8.2012 15:48

        denda04: Zdeni,ty děláš chutě,ale znám Tvé kuchařské umění...........jjjjjj v neděli dělám halušky ale s uzeným a se zelím ,přijede mi synáček se ženou a vnoučetem ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,hm už se na to těším

         
        denda04
        denda04 - 17.8.2012 14:00

        obrázek - 4bc4477a2732f1618e6d0000.jpg

        nedávno u nás smajlik - 58smajlik - 57 k večeři

         
        Milda3
        Milda3 - 17.8.2012 13:23

        Stanik: smajlik - 47

         
        Stanik
        Stanik - 17.8.2012 13:19

        denda04: presnesmajlik - 33smajlik - 57

         
        denda04
        denda04 - 17.8.2012 12:21

        vyškvařeného

         
        denda04
        denda04 - 17.8.2012 12:21

        Stanik: taky tak z brambor syrových a brynzu do misy a na taliř pak hooooooodně špeku vyčkvařeného Slovenska je OKsmajlik - 57smajlik - 58smajlik - 57smajlik - 60smajlik - 47 syn jak jede na Sl, tak vždy koupi a je to mňamka

         
        Stanik
        Stanik - 17.8.2012 11:07

        halusky delam zasadne bramborove ze syrovych brambor. Natrouhaji se brambory, vymacka voda, da polohruba moka a vajicko, testo ma byt naopak ridsi.. asi jako na kynute livance. Mleko zadne. Halusky uz nemastime brynzu pridame rovnou do nich, stejne jako vypecenou bilou slaninu na kosticky. Tenhle recept jsme dostali od manzela kolegy z prace, ktery je Slovak...nad testovinovymi haluskami bez brambor v teste se ale ofrnuji vsichni Slovaci , co znam. Nekjteri navic brynzu michaji se zakysanou smetanou polevaji porci halusek "navrch" a slaninovymi kostickami sypou.

         
        Bellana
        Bellana - 17.8.2012 11:02

        Střapačky nebo halušky, to je jedno. Díky za tip. Momentálně jsem v Bratislavě, tak zaběhnu na tržnici, koupím pravou ovčí a zítra je udělám k večeři.smajlik - 2

         
        sharon
        sharon - 17.8.2012 9:53

        ještě mi přijde nepoměr 30dkg mouky na tři vejce a mléko málo......smajlik - 26
        evropka: ale tak myslím že brynza a ořechy jdou ne ?....já nemám ani jeden ořech...smajlik - 36

         
        evropka
        evropka - 17.8.2012 9:50

        sharon: taky strouhám brambor do těsta....ty ořechy byly dodány aby se tu zase rozproudila diskusesmajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

         
        sharon
        sharon - 17.8.2012 8:56

        tohle jsou obyčejné nočky a já nemám ráda brynzu....smajlik - 66

         
        sharon
        sharon - 17.8.2012 8:54

        Bellana: já dávám i do halušek syrovej brambor.......smajlik - 47

         
        Bellana
        Bellana - 17.8.2012 8:30

        Podle mě jsou tohle halušky. Strapačky jsou ze syrových brambor. I když v Čechách je to možná jinaksmajlik - 26

         
        orinka
        orinka - 17.8.2012 8:15

        dadka: mohla by to být nová chuť, napřed bych to musela ochutnat. Ale raději mám klasické bramborové - tohle je ale rychlovka, a to se cení.smajlik - 47

         
        dadka
        dadka - 17.8.2012 7:51

        Ořechy v jídle nemám ráda. To bych spíš dala osmaženou cibulku, nebo pažitku.

         

        Sponzori

        Prohledej


        Výherci v soutěžích

        Soutěže na Soutez.cz

          Anketa

          Covid

          Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

          Celkem hlasovalo 79367.
          Archiv anket.