Variace na rizoto
Potřebujete: 1 kuřecí prsa, 2 sáčky rýže parboiled, 1 bílou cibuli, 1 bílou větší papriku, 3 středně velká rajčata, 1 pikantní klobásu, olej, sůl, pepř
Postup: Rýži uvaříme. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a pak nakrájíme na proužky. Papriku a rajčata nakrájíme na drobnější kousky. Klobásu sloupneme a nakrájíme na kolečka a ta ještě na polovinu. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Na pánvičce rozehřejeme olej, vhodíme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme kuřecí prsa, papriku a chvíli dusíme. Pak přidáme rajčata a klobásu. Dusíme, až je zelenina měkká. Smícháme rýži a masovou směs. Dochutíme solí a pepřem.
14.6.2010 Rubrika: | Komentářů 13 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Variace na rizoto
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.babkatapka: já riziko nejraděj když ho někdo dobře udělá,jak ho dělám já,pak už mi nechutná
evropka: taky tam nedám to sádlo, jenom to masko
mám hlad, takže bych nepohrdla rýžičkou , jen bych to nenazývala rizotem, neboť to je zcela jiné jídlo...
tak když teda rizoto, tak já udusím na cibulce proužky kuřecích prsou,špetku kari, crcnu sojovky, udusím do měkka , vyklopím do toho malou skleničku streilovaný hrášek s mrkví a prohřeju. Rýži upeču na kastrolu v troubě a hotové vše smíchám dohromady a na talíři posypu sýrem...a právě na to mám chuť
babkatapka: já jsem to taky dělávala,ale přijde mi to hodně mastné..
řízek je řízek.....
já mám nejraději rizoto z konzervy. Já vím, už to není to,co bývalo ve vepřových konzervách, ale pokud koupíte tu dražší, tak tam opravdu vepřové maso je a je dobré.
Dám podusit cibulku, na to plácnu vepřové z konezrvy, 1 1/2 odměrky rýže, 3 odměrky vody, někdy přidám mrazený hrášek, třeba i s mrkvičkou, a dám dělat, obyčejně v remosce. A jak je dobré rizoto, a když ještě posypu na talíři sýremhned mám na 3 dny oběd
paprika a rajčata nenne. Ale někdy se dá přidat sladká paprika a jindy zase trochu kari.
Viv :o): jojojoto jsi moje krev,upečené kuřátko a ještě žampióny a sýr,úplně stačíViv :o): Viv :o):
Tohle by mi doma asi neproslo, jak je v tom dusena zelenina...
Delavam jine rizoto - upecu kure, oberu na kousky (varianta jsou kureci prsicka na nudlicky s korenim a usmazit na panvi), ryzi dusim (nebo soupnu do trouby) na cibulce, zalite bilym vinem, vyvarem a bylinky... ve finale vse smicham... moc dobry je k tomu jakejkoliv zeleninovej salat...
Jedlé - klobásku nemusím.
martus - máš pravdu i pro třetí zuby.
Dva sáčky rýže, to je asi předvařená? Já dávám žampiony a mnoho další zeleniny, nezkusila jsem petržela celer jsou aromatické. Jinak hrášek, fazolky, kukuřici, pórek. Co dům dá. Když bych měla upravené kuřecí, pak bych přidala klobásu, zeleninu mám ráda tak napůl. Klobásu nedávám, kuřecí stačí a když ho posypu strouhaným parmezánem nemusím tam mít ani maso,
klobáska mi tam přijde nějak navíc, ale asi zas zavoní. ale co, proti gustu.....
já mám ráda do rizota mrkev, kukuřku, houbya posypat sýrem
Rizoto miluji na kazdý zpusob - jen tu klobásku bych tam nedala. Dávám vzdy tri barevné papriky, hodne cibule, hodne kurecího bílého masícka a cesnek v prasku (ten do kazdeho pokrmu krome sladkostí),hodne rajcat a vzdy na olivovém oleji. Moc mi chutná na horký pokrm nasypat strouh.sýr, tak krásne se roztece a dá tomu smrnc (vlastne totéz pripravuji z malých kolínek a strídave jím celý týden-chutná to i) - je to rychlé a vhodné i pro tretí zuby