Fenyklové brambory
Potřebujete: několik fenyklových bulv (celkem 500 g), 20-30 dkg brambor, smetanu na vaření, zeleninový bujon, vejce, muškátový oříšek, kozí nebo ovčí sýr
Postup: Brambory uvaříme a nakrájíme na plátky. Z fenyklu odstraníme vnější listy, bulvu nakrájíme na 3-4 kousky a dáme povařit do vroucí vody spolu se lžičkou zeleninového bujonu. Vzniklý vývar uchováme a fenykl nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, dno vyložíme plátky fenyklu a brambor. Trochu fenyklového vývaru smícháme s necelou smetanou na vaření (případně zakysanou smetanou), přidáme žloutek a rozdrobený tvrdý ovčí nebo kozí sýr, strouhneme muškátový oříšek a opatrně dosolíme. Smetanovou omáčkou zalijeme zeleninu a dáme zapéci do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 minut při 180 °C.
30.6.2008 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Fenyklové brambory
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Aja: ja rada fenykl, brambory se smetanou a kozi aji ovci syr
hancze: Fakt jo? Mně to zní dost nejedle