Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Bramborové špízy s omáčkou z modrého sýra

Bramborové špízy s omáčkou z modrého sýra

Potřebujete: 40 dkg nových malých brambor, 2 menší cukety, 2 středně velké mrkve, 15 dkg cherry rajčat, 10 dkg nivy, papriku, 20 dkg kysané smetany, 3 lžíce majonézy, 1 lžíce nasekané petrželky, saturejky, bazalky, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, olej na smažení

Postup: Brambory omyjeme a povaříme, aby byly částečně měkké. Mrkev a cuketu nakrájíme na silnější kolečka, papriku na větší čtverečky, rajčátka a brambory necháme vcelku. Vše střídavě napichujeme na špízové jehly. Rozpálíme olej na pánvi a špízy zprudka opečeme ze všech stran. Osolíme, opepříme a rozložíme do pekáčku. Dopečeme v troubě při 180 °C asi 10 minut. Sýr najemno nastrouháme do misky a přidáme kysanou smetanu, majonézu a nasekané bylinky. Omáčku dochutíme česnekem, solí, pepřem. Podáváme k bramborovým špízům.

Spolu s jasmine věříme, že se čtenářkem recept do teplých letních dní bude hodit.

Lenka Moučková


1.7.2008   Rubrika:   |   Komentářů 0   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Bramborové špízy s omáčkou z modrého sýra

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 78611.
    Archiv anket.