Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zapékaný celer s brambory a domácí majonézou

Zapékaný celer s brambory a domácí majonézou

Potřebujete: brambory, 1 větší celer (na 1 porci 2 kolečka), 1/2 l mléka, 1/2 l vody, tvrdý sýr, kousek másla; na majonézu: zakysanou smetanu, čtvrtku cibule, 1 lžíci polévkového koření, 1 lžíci hořčice, 1 nakládanou okurku, 1 lžíci oleje a 1 lžíci láku z okurek.

Postup: Celer oloupeme, nakrájíme na kolečka silná cca 8-10 mm a uvaříme v 1/2 l mléka a 1/2 l vody - mírně osolíme. Vaříme zhruba 5-8 minut, aby celer změkl. Přecedíme, necháme okapat. Potom mírně pomastíme plech, na něj poklademe kolečka celeru a posypeme nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem (eidamem). Zapečeme v troubě. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší. Můžeme polévat majonézou ze zakysané smetany.

Majonéza: Cibuli nakrájíme na drobné kousky a nakládanou okurku nastrouháme najemno na struhadle. Pak vše důkladně promícháme.

Čtenářka Libuše píše: "Protože tuto majonézu máme rádi, připravuji ji ze tří zakysaných smetan - jednu smetanu se všemi ingrediencemi mixuji tyčovým mixérem a potom přidám další dvě do již hotové směsi, aby majonéza nebyla řídká." Děkujeme za recept.

Lenka Moučková


16.1.2009   Rubrika:   |   Komentářů 4   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapékaný celer s brambory a domácí majonézou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
chomutovačka
chomutovačka - 9.3.2010 6:49

smajlik - 11br!! já celer nerada,nahradím to jinou zeleninousmajlik - 52

 
selma
selma - 16.1.2009 18:08

smajlik - 64 to vypadá dobře, zkusím...

 
selavi
selavi - 16.1.2009 17:10

Ahojte kuchařinky, podávam hlásenie: zeler som posypala zmesou: údená parenica, niva a eidam (viac som v chladničke nenašlasmajlik - 4) a papanica je to vynikoš. Príloha je zemiaková kaša a tá "domáca majonéza" nemá chybusmajlik - 47 smajlik - 61.

 
babkatapka
babkatapka - 16.1.2009 16:23

Zkusím, celer já mooooc rádasmajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 79399.
    Archiv anket.