Staročeský slepenec
Potřebujete: 500 g brambor, 500 čerstvého zelí, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 50 g slaniny, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř a sádlo na omaštění
Postup: Očištěné a na drobné proužky nakrájené zelí vaříme ve vodě se solí a utřeným česnekem do poloměkka. Pak přidáme oloupané syrové brambory nakrájené na kostičky a dovaříme doměkka. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Tu pak horkou přidáme do zelí a dobře promícháme. Osolíme, opepříme a omastíme sádlem.
26.5.2009 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Staročeský slepenec
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.my jsme tomuhle jídlu doma říkali lepenice a je to bašta
Bridgetj: já si taky říkala, že by slanina měla stačit, sádlo bych tam nedávala
Až na to sádlo to vypadá dobře