Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Staročeský slepenec

Staročeský slepenec

Potřebujete: 500 g brambor, 500 čerstvého zelí, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 50 g slaniny, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř a sádlo na omaštění

Postup: Očištěné a na drobné proužky nakrájené zelí vaříme ve vodě se solí a utřeným česnekem do poloměkka. Pak přidáme oloupané syrové brambory nakrájené na kostičky a dovaříme doměkka. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Tu pak horkou přidáme do zelí a dobře promícháme. Osolíme, opepříme a omastíme sádlem.

Lenka Moučková


26.5.2009   Rubrika:   |   Komentářů 3   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Staročeský slepenec

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
monja
monja - 26.5.2009 19:53

my jsme tomuhle jídlu doma říkali lepenice a je to baštasmajlik - 47

 
sevenofnine
sevenofnine - 26.5.2009 9:05

Bridgetj: já si taky říkala, že by slanina měla stačit, sádlo bych tam nedávala

 
Bridgetj
Bridgetj - 26.5.2009 7:16

Až na to sádlo to vypadá dobře smajlik - 64

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 78577.
    Archiv anket.