Brambory se smetanou
Potřebujete: 800 g brambor, 3 lžíce másla, 125 ml sladké smetany, 1 lžíci zelené petrželky, sůl
Postup: Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. Ty pak položíme na plech, polijeme rozehřátým máslem a opečeme. Opečené brambory zalijeme osolenou smetanou, přidáme nasekanou petrželku a necháme pod pokličkou asi deset minut dusit. Jako příloha je dobrý zeleninový salát.
20.5.2009 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Brambory se smetanou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.PEGG: to suché bych měla jíst jááááá.........jenže miluju pravej opak
sharon - jé to já ráda, ale moje rodina ne. Oni mají divné chutě, všechno chtějí suché a pak se diví,že jim to nechutná.Nemají rádi,když se udělá sosík.
PEGG: já je zase syrové nakrájím na pekáč, okořením, na to dám kousky masa (vepřové, kuřecí) posypu pórkem, zaleju šlehačkou, utěsním alobalem a upeču a mám celej oběd v jednom pekáči.....a k tomu nějaký zeleninový salátek
sharon - máš pravdu,je to moc. Já nakrájím syrové brambory na plech vyložený pečícím papírem,osolím opepřím(někdy kmín) poleju smetanou a dám do vyhřáté trouby a peču až jsou krásně růžové. Nedá to moc práce a je mňam.
uvařené, opečené a dušené......není to příliš na jedny brambory ?
Obcas je delám, ale bez másla a nepredvaruji, to mi prijde jako zbytecná práce. A jsou
jako příloha moc dobrééééé ,,,,,