Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Brambory se smetanou

Brambory se smetanou

Potřebujete: 800 g brambor, 3 lžíce másla, 125 ml sladké smetany, 1 lžíci zelené petrželky, sůl

Postup: Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. Ty pak položíme na plech, polijeme rozehřátým máslem a opečeme. Opečené brambory zalijeme osolenou smetanou, přidáme nasekanou petrželku a necháme pod pokličkou asi deset minut dusit. Jako příloha je dobrý zeleninový salát.

Lenka Moučková


20.5.2009   Rubrika:   |   Komentářů 7   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Brambory se smetanou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 20.5.2009 13:00

PEGG: to suché bych měla jíst jááááá.........jenže miluju pravej opaksmajlik - 76

 
PEGG
PEGG - 20.5.2009 12:54

sharon - jé to já ráda, ale moje rodina ne. Oni mají divné chutě, všechno chtějí suché a pak se diví,že jim to nechutná.Nemají rádi,když se udělá sosík. smajlik - 76smajlik - 105

 
sharon
sharon - 20.5.2009 9:05

PEGG: já je zase syrové nakrájím na pekáč, okořením, na to dám kousky masa (vepřové, kuřecí) posypu pórkem, zaleju šlehačkou, utěsním alobalem a upeču a mám celej oběd v jednom pekáči.....a k tomu nějaký zeleninový saláteksmajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
PEGG
PEGG - 20.5.2009 8:59

sharon - máš pravdu,je to moc. Já nakrájím syrové brambory na plech vyložený pečícím papírem,osolím opepřím(někdy kmín) poleju smetanou a dám do vyhřáté trouby a peču až jsou krásně růžové. Nedá to moc práce a je mňam. smajlik - 105smajlik - 61smajlik - 105

 
sharon
sharon - 20.5.2009 8:31

uvařené, opečené a dušené......není to příliš na jedny brambory ?smajlik - 76

 
Linda
Linda - 20.5.2009 8:10

Obcas je delám, ale bez másla a nepredvaruji, to mi prijde jako zbytecná práce. A jsou smajlik - 57

 
bublinka1
bublinka1 - 20.5.2009 0:32

jako příloha moc dobrééééé ,,,,, smajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80379.
    Archiv anket.