Mňamka k masíčku
Potřebujete: oloupané syrové brambory, cibuli, olej, ocet, sůl, pepř
Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na menší plátky. Dáme do zapékací misky nebo pekáče, osolíme, opepříme, zalijeme mírně olejem a dáme cca na 20 minut péct do trouby (do horkovzdušné na 150 °C). Asi po 20 minutách zkusíme, zda jsou měkké, a přidáme jednu velkou nakrájenou cibuli. Dáme na 5 minut dopéct. Brambory vyndáme a necháme vychladnout. Poté podle chuti polijeme studené brambory octem (v množství 1 lžíce). Je to vynikající příloha ke grilovanému masu. .
"U nás se tato příloha osvědčila," píše čtenářka Tornado Lu a my děkujeme za zaslaný recept.
21.7.2009 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Mňamka k masíčku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.ocet proč né ,ale né tolik :2-4 kapky
Ota: byla k jídlu?
Linda: no v tom recepty je, že před politím se to má nechat vychladnout
opice1956: mě když poprvé v anglii polili octem smaženou rybu tak jsem jen zíral
Delám to bez octa... ten mi na to teplý zrovna 2x nesedí.
Ale pridávám cibuli hned od zacátku a navíc mrkev, sladký brambor nebo dýni (pokud zrovna a je) a pozdeji pridám i pár strouzku cesneku. A jeste vsechno posypu nejakým korením (grilovací smesí nebo provensálským a tak)
Ten ocet se mi tam 2x nelíbíale jinak to dělám taky, jen tak, že cibuli dám hned, aby byla pěkně "chycená"
je ten ocet nutný?