Bramborový prejt
Potřebujete: 800 g brambor, 200 g anglické slaniny, 1 cibuli, 2 vejce, 40 g strouhanky, sádlo na vymazání formy, 1 lžičku majoránky, sůl, pepř
Postup: Brambory uvaříme ve slupce doměkka, vychladlé oloupeme a nastrouháme. Nakrájenou slaninu rozškvaříme na pánvi a osmahneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme k nastrouhaným bramborám a vmícháme dva žloutky, strouhanku, sůl, pepř a majoránku podle chuti. Zamícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Směs vložíme do vymazaného pekáčku a pečeme do růžova. Prejt výborně chutná v kombinaci s kysaným zelím.
14.1.2010 Rubrika: | Komentářů 12 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Bramborový prejt
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.evropka: jo, vepřové ocásky mívají v klasických řeznictvích. Je to vlastně ořez po kýtě a velmi dobré maso na pečení, protože od kosti.
Právě jsme se odvalili od stolu, bylo to výborné, sníh to opravdu nadlehčil, jinak by to bylo moc uplácané, a nedala jsem strouhanku. Ale mňam, mňam. Vypadá to zdravě, ale my jsme nezdravě přecpali K tomu salátek z kysaného zelíčka s cibulkou.
- ja bych dala jednu vrstvu . na to syr a zase dalsi vrstvu ..... znam to podobne
orinka-pečeného ocásku?to fakt se kupuje?vím že oháňka na polévku,ale ocásek
orinka: nebo uzenýýý
no, a když do toho dám zbytky pečeného ocásku ze včerejška, bude to eště lepčííí!
dala bych si, vyzkouším
Bridgetj: ten sníh to nadlehčí, není to potom jako placka
tak se mi sbíhají sliny, vypadá to mlsně
tak se mi sbíhají sliny, vypadá to mlsně
přemýšlela jsem dneska o večeři a jdu do toho. Zítra dám reference
Vypadá to dobře. Jen, musí tam být ten sníh z bílků?? Má to nějaký efekt??
to opravdu nevypadá špatně.To zkusím k večeři