Bramborovo-salámové krokety
Potřebujete: 750 g brambor, 400 g měkkého salámu, 3 vejce, 150 g tvrdého sýra, 3 lžíce polohrubé mouky, hladkou mouku a strouhanku na obalení, olej, sůl, pepř
Postup: Brambory uvařte v osolené vodě a rozmačkejte šťouchadlem. Vmíchejte nastrouhaný trvdý sýr, pepř, dvě vejce a polohrubou mouku. Vypracujte těsto. Salám nakrájejte na špalíčky a zabalte je do těsta do tvaru válečku. Obalte v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Na oleji usmažte dorůžova.
1.3.2010 Rubrika: | Komentářů 13 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Bramborovo-salámové krokety
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Jsou bezva
martuš: Brokolice je bezva se syrovou omackou.
díky za radu - všechny vařila jsem ji jen jednou, ještě v Čechách a rodina to nechtěla, byla jen uvařená a pokapaná máslem, k tomu brambory-chlapi, že prý nejsou králíci. Ale má prý hodně živin a vitamínů, chci ještě shodit, takže musím zkusit vše, co je málo kalorické ! Pro mne samotnou je i jedna dosti velká, takže zkusím na dva různé způsoby /hafan by to nepapal/.
martuš: já nevařím na smažení ani květák, máme to tak radši. brokolici taky ne.
Krokety vypadaji bezva, asi je udelam zitra k veceri, mam zbytek stouchanych brambor.
martuš: Brokolici na minutku do mikrovlnky. Podle toho kolik ji mas a jak mas silnou mikrovlnku. Zkus jenom kousek na odhadnuti. Davam ji do misky s vickem, ale muze se dat navrch i plastikova folie. Delam tak vsechnu zeleninu a neni rozvarena a ma dobrou chut, neztrati nic cvachtanim ve vode.
Cinderella: já vím,je to hnus všechno
martuš: já bych tu brokolici malinko povařila, pro jistotu
evropka: já bych tam nedávala žádnou uzeninu, prootože v ní není žádné maso
martuš: já ji chvilku hodím na páru jen do poloměkka.
dnes zkusím, včera se mi rozvařily brambory hodně do měkka /nějaká odrůda červených/, k tomu to bude vhodné. Holky, poraďte - nevíte, zda se brokolice musí krátce povařit, když si chci ty růžičky obalit a usmažit jako obalovaný květák ? Nebo se obaluje přímo? Měla jsem ji jednou v restauraci a bylo to moc dobré - jenže ona je křehčí nežli květák a ten vařím taky jen do polotvrda? díky !
ale to bych si teda dala, když je tam sýr.
já bych tam dala pikantní párek
Změna místo plněných br. knedlíků. Co ten salám obalit osmaženou cibulkou, nebo v česneku pak ho zabalit do brambor? Až budu dělat br. knedliky tak to zkusím. Budou dvě jídla.