Bramborové vdolečky
Potřebujete: 500 g vařených brambor, 500 g hladké mouky, 1 vejce, 20 g droždí, 4 lžíce mléka, 1 lžičku cukru, švestková povidla, 100 tvrdého strouhaného tvarohu
Postup: V míse rozdělejte kvásek z cukru, mléka a droždí, nechte vzejít. Brambory nastrouhejte a přidejte do nich vejce, mouku a kvásek. Rukama zpracujte těsto a nechte asi hodinu kynout. Pak jej rozválejte na asi 1 cm vysokou placku a skleničkou vykrajujte kolečka. Nechte je ještě chvíli kynout a pak je usmažte dorůžova. Hotové vdolečky pomažte povidly a posypte nastrouhaným tvarohem.
26.3.2010 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Bramborové vdolečky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.opékám je nasucho na pánvičce a jsou mňam mňam, ještě na ně "prdnu" na povidla a tvaroh kopeček šlehačky nebo kysané smetany.
- to bude neco jak koblizky ??
musela bych vidět jak to jde....hladká mouka, brambory , droždí....jestli se to nelepíííí
ale to může být dobrý
to je jídlo pro pošmourný den, musí se u něj dlouho stát, teď začínám vařit jarně, lehce.
Mňamky. Nějaký dobrovolník?? Jsem ochotná si pro ně přijet