Nové brambory s fazolkami
Potřebujete: nové brambory, čerstvé zelené fazolky, máslo, sůl, kmín
Postup: Podle počtu strávníků zvolte množství brambor a fazolek. Brambory očistěte a uvařte spolu se solí a kmínem. Fazolky uvařte ve slané vodě do měkka. Ihned podávejte a na talíři polívejte rozpuštěným máslem.
Za recept děkujeme čtenářce modroočce, která vzkazuje:"Ohřívané už nejsou tak dobré!"
Tip redakce: tuto jednoduchou přílohu můžete podávat s uzeným masem, přelít ji rozskvařenou slaninou nakrájenou na kostičky, šunkou od kosti. Velmi se hodí i ke grilovaným masům.
11.8.2011 Rubrika: Brambory | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Nové brambory s fazolkami
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Fazolky zelene muzu, ale opravdu je mam rada jenom chvilicku na panvi - musi jim zustat krupavost a krasne zelena barva (takove to rozvarene tmave -sede blato co nekdy nazyvaji fazolky to ne), nejradeji pridam trosku oliv. panen. oleje, sojovky (hledam tu s nejnizsim obsahem soli) a mandle, chvilku orestovat k tomu ryze a dobrota na stole...Jinak super zelenina i pro male deti vetsinou si to tak labuznicky vychutnavaji skoro jako zelene hranolky, pekne rukama Oroduji za setrnou upravu para nebo panev opravdu jenom chvilicku - barva, krupavost + vitaminy...
evropka: No, vlastně, kdyby to pojala jako turistický výlet, tak to zas taková hrůza nejni
Kadla: fakt??
evropka: Obávám se, že to má Linda z Dánska do Ředic trochu daleko
Fazolky mi letos nevzešly,a brambory naše domácí si klidně dám jen samotné v páře,stačí mi jen horké čerstvéale i studené
Linda: nesouhlasím,kupuju od paní z ředic na trhu a jsou luxusní
aa11: i mrkev , brokolice a i třeba kuřecí plátek dělám v parním hrnci..
Brambory jsou nejlepší vařené v páře ... neztratí na chuti (pokud jí teda mají ) :-)
Mám pocit ze letos novy brambory jsou nejaky podivný. Ani kdyz byly uplne novy tak to nebylo ono a chutnaly i vypadaly "podivne" a ted uz jsou uplne ztracený. VUbec jsem si na nich letos nepochutnala
a což tohle všechno udělat v parním hrnci, všechny výživové hodnoty zůstanou zachované, brambory se nemusí vůbec solit a je to vše tak nějak zdravější......
Fazolky i nové brambory miluju... A úplně nejvíc miluju fazolky na smetaně s novými brambory. Ale doma mi to nikdo nechce jíst, tak si občas udělám radost, když jsem sama