Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Nové brambory s fazolkami

Nové brambory s fazolkami

Potřebujete: nové brambory, čerstvé zelené fazolky, máslo, sůl, kmín

Postup: Podle počtu strávníků zvolte množství brambor a fazolek. Brambory očistěte a uvařte spolu se solí a kmínem. Fazolky uvařte ve slané vodě do měkka. Ihned podávejte a na talíři polívejte rozpuštěným máslem.

Za recept děkujeme čtenářce modroočce, která vzkazuje:"Ohřívané už nejsou tak dobré!"

Tip redakce: tuto jednoduchou přílohu můžete podávat s uzeným masem, přelít ji rozskvařenou slaninou nakrájenou na kostičky, šunkou od kosti. Velmi se hodí i ke grilovaným masům.  

Lenka Moučková


11.8.2011   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 11   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Nové brambory s fazolkami

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Gorawen
Gorawen - 11.8.2011 19:28

Fazolky zelene muzu, ale opravdu je mam rada jenom chvilicku na panvi - musi jim zustat krupavost a krasne zelena barva (takove to rozvarene tmave -sede blato co nekdy nazyvaji fazolky to nesmajlik - 66), nejradeji pridam trosku oliv. panen. oleje, sojovky (hledam tu s nejnizsim obsahem soli) a mandle, chvilku orestovat k tomu ryze a dobrota na stole...Jinak super zelenina i pro male deti vetsinou si to tak labuznicky vychutnavaji skoro jako zelene hranolky, pekne rukamasmajlik - 58 Oroduji za setrnou upravu para nebo panev opravdu jenom chvilicku - barva, krupavost + vitaminy...smajlik - 58smajlik - 47

 
Kadla
Kadla - 11.8.2011 16:50

evropka: No, vlastně, kdyby to pojala jako turistický výlet, tak to zas taková hrůza nejni smajlik - 16

 
evropka
evropka - 11.8.2011 16:33

Kadla: fakt??

 
Kadla
Kadla - 11.8.2011 15:45

evropka: Obávám se, že to má Linda z Dánska do Ředic trochu daleko smajlik - 16

 
Světlonoska
Světlonoska - 11.8.2011 15:17

smajlik - 94Fazolky mi letos nevzešly,a brambory naše domácí si klidně dám jen samotné v páře,stačí mi jen horké čerstvésmajlik - 47ale i studenésmajlik - 94

 
evropka
evropka - 11.8.2011 14:54

Linda: nesouhlasím,kupuju od paní z ředic na trhu a jsou luxusnísmajlik - 68smajlik - 68

 
sharon
sharon - 11.8.2011 9:15

aa11: i mrkev , brokolice a i třeba kuřecí plátek dělám v parním hrnci..smajlik - 47

 
aa11
aa11 - 11.8.2011 9:11

Brambory jsou nejlepší vařené v páře ... neztratí na chuti (pokud jí teda mají ) :-)

 
Linda
Linda - 11.8.2011 8:29

Mám pocit ze letos novy brambory jsou nejaky podivný. Ani kdyz byly uplne novy tak to nebylo ono a chutnaly i vypadaly "podivne" a ted uz jsou uplne ztracený. VUbec jsem si na nich letos nepochutnala

 
sharon
sharon - 11.8.2011 8:26

a což tohle všechno udělat v parním hrnci, všechny výživové hodnoty zůstanou zachované, brambory se nemusí vůbec solit a je to vše tak nějak zdravější......smajlik - 46

 
Kadla
Kadla - 11.8.2011 8:03

Fazolky i nové brambory miluju... A úplně nejvíc miluju fazolky na smetaně s novými brambory. Ale doma mi to nikdo nechce jíst, tak si občas udělám radost, když jsem sama smajlik - 16

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80379.
    Archiv anket.