Bramborová kaše s jablky a slaninou
Potřebujete: 3/4 kg brambor, 300 g jablek, sůl, trošku cukru, 80 g slaniny, 100 g cibule
Postup: Brambory a jablka oloupejte a nakrájejte na kostky, přelijte vroucí osolenou vodou a vařte, dokud nebudou brambory měkké. Poté slijte vodu a vymíchejte kaši, dochuťte solí a troškou cukru. Jednotlivé porce pak na talíři posypte nakrájenou, s cibulí osmaženou slaninou. Podávejte jako přílohu k minutkovému masu.
3.11.2011 Rubrika: Přílohy | Komentářů 17 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Bramborová kaše s jablky a slaninou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.IVUSKA 56: chceš-li to vyzkoušet, tak jen na jednu lžíci kaše, pak se rozhodneš.
U nás to vždy dopadlo tak, že jsem vařila téměř dvojnásobné množství brambor, návštěvy se nemohly dojíst.
Vegeta je gurmánská směs koření...
modroočka: nevím, ale vegetu moc nepoužívám, maximálně k dochucení polévky ale do kaše teda ne to radši sůl a pepř.
Miluju bramborovou kaši, dělám klasickou, mixovanou s máslem a horkým mlékem. Vegetu jsem nikdy nezkoušela. Dělám ji ale jen pro sebe a vnuky, ti jí snědí plný hrnec, manželovi brambory zvlášť, kaši nejí.
však je bramborová sezóna a zemáků se snad přejíst nedá.
Bellana: lepenice je naprosto boží záležitost ... ale tohle se mi taky líbí, zkusím to v sosbotu, přijede babča z ciziny, tak ji překvapím
IVUSKA 56: vegeta je slaná, kdybych dala sůl pri vaření brambor, kaše by byla přesolená
Bellana: a s celerem jsou taky fajn....
Vyzkouším, Jako pravověrná Valaška mám ráda brambory na každý způsob. V jednom pořadu o EU byl recept na štouchané brambory s mrkví - brambory se vaří spolu s mrkví, cibulí, bobkovým listem, pepřem a novým kořením, voda se sleje, brambory, mrkev a cibule se rozštouchají a ředí se slitou vodou, zjemní se máslem. Chutnalo mi to. I když lepenice víc.
loupák: můžeš i celý vejce a ta trocha pepře je tam taky moc dobrá
IVUSKA 56: s těma žloutkama už jsem to taky slyšela,ale ještě nezkusila...zrovna o víkendu se chystám dělat kašičku,tak zkusím ty moje chlapy překvapit
Nemusí to být špatný,ale u nás se dělá klasika:uvařené osolené brambory mixnem s máslem a vlažným mlékem
Já naopad brambory osolím víc, nemáme rádi neslanou kaši a potom přidám máslo, žloutky a mléko a opepřím čerstvým pepřem. Naučila jsem se to od švagra ze skandinávie a je to opravdu dobré.
modroočka: bramborová kaše s kmínem a neslaná - to je zvláštní recept
dadka: nemusí to být špatné, já mám ráda kombinace maso a ovoce, tak proč ne? S jablky se přece peče i husa.
zkusit se má všecko, ale teoreticky - neměly by se dát vařit brambory jako první a až před dovařením k nim teprve hodit jabka? Ta jsou přece hned hotová.
ani já nemám ráda brambory na sladko.
Kaši dělám klasicky: uvařené neosolené brambory s trochou kmínu rozmixuji, přidám trochu másla, horké mléko a koření vegetu...
Zajímavá kombinace,ale brambory nasladko si nějak nedovedu představit. Jednou mně brambory namrzly a byly sladké,nedalo se to jíst.