Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zapečené plněné brambory

Zapečené plněné brambory

Potřebujete: 8 středně velkých brambor, 200 g plísňového sýra, 50 g ementálu, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 50 g šunky, 1 jablko, 80 g másla

Postup: Brambory omyjte a upečte v troubě. Pak je překrojte a z každé půlky trochu vydlabejte. Vydlabanou drť smíchejte s utřeným sýrem, solí, utřeným česnekem, nasekanou šunkou, nastrouhaným jablkem a máslem. Podle chuti osolte a opepřete a naplňte vydlabané půlky brambor. Na vrchu posypte nastrouhaným sýrem a pokapejte tukem. Narovnejte na plech a krátce zapečte.

Lenka Moučková


28.11.2011   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 7   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapečené plněné brambory

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
YXH
YXH - 28.11.2011 16:00

magic11: Dej si pred veceri Becherovku, ta pomaha (teda aspon mne) smajlik - 47smajlik - 68
Almega: Plisnovy je tu dost drahy, tak nastrouham cedar, parmazan nebo jakykoliv zbytek syra mam doma, davam ho tesne pred podavanim navrch na brambory a nedavam jablko. Jinak co dum da, vcetne snytliku nebo zelene cibule.

 
Almega
Almega - 28.11.2011 15:37

Já bych tedy taky nejdřív ty brambory povařila-ono to v té troubě jde moc pomalu,když se dají syrové(máme ele troubu).Dnes jsem koupila pěkné velké a zdravé! brambory(bez černých a jiných skvrn a poškození),tak ty budou ideální...Jen ten plísňosýr neee,to bych nevzala do úst....

 
manka
manka - 28.11.2011 13:51

Doudice: tak to asi nebyly myši, ale sýr ne???smajlik - 68smajlik - 68

 
Doudice
Doudice - 28.11.2011 13:48

magic11: anitech: U nás myši byli na kostičky s česnekem a máslemsmajlik - 34

 
magic11
magic11 - 28.11.2011 12:49

anitech: naše babička dělávala také "myši" - to byly brambory nakrájené na plátky a pečené v troubě. Na ně česnek a k nim taky podmáslí. Dodneska to máme rádi, jen česneku musím pro sebe dát míň, protože se mi pak hlásí žlučník smajlik - 68smajlik - 47

 
anitech
anitech - 28.11.2011 6:51

tak tento mě recept provázel v mém dětství, když rodiče šetřili na autosmajlik - 68 matka dělávala třikrát do týdne něco, čemu říkala pečené myškysmajlik - 68Brambory na půlky řeznou stranou na plech a opečené nadrtila do velké mísy spolu s hodně česnekem a solí a k tomu bývalo podmáslí. Nebo hlávkový salát s kysaný mlíkem

 
modroočka
modroočka - 28.11.2011 0:38

Zapékané brambory miluji. Jen si je nejprve trochu uvařím ve slupce, nechám trochu vychladnout, vydlabu je "na optickou vaničku", rozmačkané brambory okořením, někdy přidám smaženou cibulku, mleté maso, kousek klobásky (prostě co dům dá) a posypu sýrem.
Tento postup je mnohem rychlejší.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80379.
    Archiv anket.